News Flash:

Minerii morti in subteran la Mina Petrila, in 2008, au fost comemorati

17 Noiembrie 2016
1177 Vizualizari | 0 Comentarii
mineri comemorati
Cei 13 mineri si salvatori care au murit pe 15 noiembrie 2008, in dubla explozie ce a avut loc la Mina Petrila, din Valea Jiului, au fost comemorati marti de rude si fostii colegi, ceremonialul desfasurandu-se in fostul sediu administrativ al minei. 
Un sobor de preoti a oficiat o slujba de pomenire, dupa care cei prezenti au depus coroane de flori la troita ridicata in curtea minei, in memoria ortacilor decedati acum opt ani. 
Intre cei prezenti s-a numarat si unul dintre minerii care a supravietuit celei de-a doua explozii din subteran, Nicolae Cristea, fiind pensionat de trei ani. El a spus ca isi aduce aminte si acum momentele prin care a trecut in noiembrie 2008. 
'Normal ca-mi aduc aminte cum a fost pentru ca astfel de momente nu se sterg din minte. Sincer nu se astepta nimeni sa se produca acea explozie', a spus fostul miner. 
Mina Petrila este inchisa acum operational, ultimul vagonet cu huila fiind extras din subteran pe 30 octombrie 2015. 
'Este foarte greu sa inchizi o mina si dupa opt ani sa-i comemorezi pe acei bravi mineri care si-au dat viata in adancurile Minei Petrila. Ce pot sa transmit, decat un mesaj de compasiune fata de familiile lor, iar minerilor care au lucrat aici sa fie sanatosi pentru ca reprezinta o categorie de oameni foarte curajosi', a declarat directorul Societatii de Inchideri Mine Valea Jiului, Nicolae Anghel. 
Un numar de 13 mineri si salvatori mineri si-au pierdut viata pe 15 noiembrie 2008 in urma a doua explozii ce au avut loc, succesiv, in subteranul exploatarii de carbune.  AGERPRES.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006224 (s)