News Flash:

Consiliul Judetean Caras-Severin solicita Ministerului Sanatatii achizitionarea unui mamograf pentru Spitalul Judetean de Urgenta din Resita

19 Decembrie 2016
962 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean de Urgenta din Resita
Consilierii judeteni din Caras-Severin au aprobat, sambata, in sedinta ordinara, proiectul de hotarare privind solicitarea adresata Ministerului Sanatatii pentru achizitionarea unui aparat mamograf digital, in cadrul Serviciului Radiologie - Imagistica al Spitalului Judetean de Urgenta Resita. 
'Ne bucuram de o noua investitie. Este vorba de un mamograf de ultima generatie, care este strict necesar la Spitalul Judetean Caras-Severin pentru populatia feminina a judetului, in conditiile in care, in fiecare an, sunt luate in evidenta, in medie, 970 de femei cu cancer mamar, iar numarul este in crestere. Este important pentru noi sa diagnosticam pacientele cat mai repede si eficient, pentru a putea incepe tratamentul. De asemenea, dupa diagnosticare, pacientele sa beneficieze de o urmarire periodica, de un control periodic. Prin acest mamograf de ultima generatie, avem toate posibilitatile de depistare precoce a cancerului mamar, pe langa computer-tomografie si RMN', a declarat Dumitru Secasan, managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Resita. 
Practic, valoarea totala a investitiei este de aproape 480.000 lei, din care, contributia Consiliului Judetean Caras-Severin va fi de zece procente. 
Adresabilitatea serviciului prestat prin intermediul aparatului mamograf, pe care Spitalul Judetean de Urgenta Resita il detine de aproape zece ani, este in continua crestere, de la an la an. Prin urmare, consilierii judeteni au considerat oportuna si mai ales necesara achizitionarea unui aparat mamograf nou, cu atat mai mult cu cat cazurile de cancer mamar se inmultesc de la an la an. Din pacate, sunt foarte multe cazuri in care boala este descoperita de abia in faze avansate, a mai spus Dumitru Secasan. AGERPRE
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1371 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008396 (s)