News Flash:

Militarii romani din Afganistan, vizitati de o delegatie a MApN

24 Octombrie 2016
1112 Vizualizari | 0 Comentarii
militari
O delegatie a Ministerului Apararii Nationale (MApN) si noua militari veterani raniti in teatrele de operatiuni i-au vizitat pe militarii romani din Afganistan cu ocazia Zilei Armatei Romane, anunta ministerul.
"In premiera, noua militari veterani raniti in Afganistan care erau in stare extrem de grava in momentul evacuarii medicale au revenit in acest teatru de operatii pentru a se intalni cu colegii lor aflati in prezent in misiune dar, mai ales, pentru a se putea intoarce din nou acasa constienti si mandri ca, in final, si-au incheiat misiunea. Oficialii si veteranii au avut discutii cu militarii, au luat parte la pregatirea unei misiuni de lupta si au vizitat spitalul de tip ROLIII din Kandahar", transmite Ministerul Apararii Nationale.
In prezent, in misiuni internationale sunt 780 de militari, dintre care 629 in Afganistan. Armata Romaniei a pierdut in teatrele de operatii 28 de militari, iar peste 180 au fost raniti, precizeaza MApN
Vizita a avut loc cu ocazia Zilei Armatei Romane, care se sarbatoreste pe 25 octombrie. Pe aceasta data, in 1944, Armata Romaniei a incheiat cu succes campania de eliberare a teritoriului national, la care au participat peste 520.000 de militari, dintre care 58.330 au fost ucisi, raniti sau declarati disparuti. Unitatile romanesti au continuat sa duca actiuni militare pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei si Austriei, alaturi de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe si sacrificii, la victoria obtinuta la 9 mai 1945, ce a marcat sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial in Europa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006344 (s)