News Flash:

A inceput exercitiul de testare a SIRENELOR in Capitala si alte 13 judete

19 Aprilie 2017
1152 Vizualizari | 0 Comentarii
sirene
IGSU desfasoara, in aceasta saptamana, un exercitiu la nivel national denumite PROCIV 2017 pentru testarea sirenelor care anunta situatiile de urgenta, simularea avand loc in intervalul 18-21 aprilie. La ora transmiterii stirii, sunt testate sistemele de alarmare din Bucuresti si alte 13 judete.
Exercitiul se desfasoara miercuri in Bucuresti, Arges, Bacau, Botosani, Brasov, Ilfov, Neamt, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzau, Dambovita, Giurgiu si Iasi.
"In perioada vizata, locuitorii Capitalei si cei din judetele tarii vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a cate 16 secunde fiecare, in intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, in functie de caracteristicile tehnice, vor fi testate si echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocala catre populatie. Recomandam cetatenilor sa ramana calmi si sa urmareasca informarile inspectoratelor pentru situatii de urgenta. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCITIU”", informeaza IGSU.
Instiintarea, avertizarea, prealarmarea si alarmarea se realizeaza in scopul dispunerii masurilor de protectie a populatiei si bunurilor materiale, precum si pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des intalnite situatii in care este alarmata populatia, prin intermediul sirenelor electrice si electronice, au loc pe timpul inundatiilor, cand este semnalata iminenta producerii unor viituri care sa puna in pericol viata persoanelor. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005120 (s)