News Flash:

Mai multe judete din sudul tarii, sub avertizare cod galben de inundatii

19 Aprilie 2017
914 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii cod
Douasprezece judete din sudul tarii sunt, miercuri, sub avertizare cod galben de inundatii, in urma scurgerilor pe versanti, a viiturilor rapide si a cresterilor de debite pe raurile Desnatui, Jiu, Olt, Vedea, Arges, Ialomita si Prahova.
Potrivit avertizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de miercuri dimineata si pana joi seara se pot produce inundatii locale pe raurile din bazinele hidrografice Desnatui, Jiu, in sectorul din aval de statia hidrologica Sadu si pe afluentii Jiului aferenti acestui sector, din judetele Gorj, Mehedinti si Dolj. Inundatiile se pot produce in special pe unele rauri din bazinele hidrografice Cosustea si bazinele superioare ale raurilor Motru si Gilort.
Incepand de miercuri, ora 16.00 si pana vineri, la aceeasi ora, vor fi sub avertizare cod galben raurile din bazinele hidrografice Olt, pe afluentii aferenti sectorului din aval de Calimanesti (judetele Gorj, Valcea, Arges, Olt si Dolj), Vedea (judetele Arges, Olt si Teleorman), Arges, in bazin superior si pe afluenti bazinelor mijlociu si inferior (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu, Teleorman si Ilfov), Ialomita, in bazinele superior si mijlociu si Prahova (judetele Dambovita, Prahova si Ialomita). Inundatii locale se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele superioare ale raurilor Oltet, Vedea, Neajlov, Ialomita si Teleajen.
O alta avertizare cod galben, valabila de joi noapte si pana vineri la ora 16.00, a fost emisa pentru raurile din bazinele hidrografice Buzau, pe afluentii aferenti sectorului din aval de statia hidrologica Nehoiu (judetul Buzau), Calmatui (judetele Buzau si Braila) si raurile mici din Dobrogea (judetele Tulcea si Constanta). Inundatii locale se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri din bazinele hidrografice Niscov, Slanic, Calnau si pe raurile mici din judetul Tulcea. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005986 (s)