News Flash:

Mihai Traistariu si Eduard Santha - printre semifinalistii Selectiei Nationale Eurovision

23 Decembrie 2017
817 Vizualizari | 0 Comentarii
traistariu

Mihai Traistariu si Eduard Santha se numara printre artistii care vor canta doua dintre cele 60 de cantece selectate in semifinala Eurovision Romania, informeaza un comunicat al Televiziunii Romane.

Cele 60 de melodii au fost selectate din 72 validate de juriul format din: Marian Ionescu, Ilinca Bacila, Nicu Patoi, Liliana Stefan si Viorel Gavrila.

Mihai Traistariu (Mihai) va canta piesa "Heaven", iar Eduard Santha - "Mesom Romales".

Pe parcursul semifinalelor, care vor avea loc la inceputul anului viitor, juratii vor decide cele 15 piese care vor intra in finala Eurovision Romania.

In finala Selectiei Nationale, publicul este singurul care va alege reprezentantul Romaniei pentru scena din Lisabona, dintre piesele ramase in concurs.

Sub sloganul "All aboard", Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentantii celor 42 de tari inscrise in competitie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Ucraina, Marea Britanie. Concursul va avea semifinalele pe 8 si 10 mai si finala pe 12 mai.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993. Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretata de Mihai Traistariu.

Eurovision Song Contest 2017 a avut loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 si 11 mai si finala pe 13 mai. Reprezentantii Romaniei, Ilinca si Alex Florea, au obtinut pozitia a saptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai buna clasare a Romaniei in concurs de la succesul obtinut de Paula Seling si Ovi la editia din 2010 si a patra in istoria participarii Romaniei la Eurovision. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004549 (s)