News Flash:

Mihai Traistariu, despre presiunile uluitoare asupra juriului concursului Eurovision

23 Februarie 2014
1167 Vizualizari | 0 Comentarii
Mihai a explicat de ce, pe ultima sută de metri, n-a mai dorit să participe: “Piesa e foarte bună şi-mi vine mănuşă. Insă mi-am dat seama că îmi trebuie ceva mult mai bun şi am luat decizia să mă retrag. Eurovisionul nu mai e de mult timp un concurs doar de creaţie sau care valorifică vocile bune. Este un amalgam de forţe, un întreg spectacol de voce, piesă, show. Trebuie să le ai pe toate, altfel rişti să te întorci acasă cu coada între picioare. Iar eu nu suport asta. Mi-am dorit şi-mi doresc din toţi rărunchii să revin pe scena marelui concurs european. Dar ceva-mi spune că trebuie să şochez cu vocea mea ca să iau un rezultat în primii trei în Danemarca, aşa cum am făcut cu «Tornero » în 2006, cand am obţinut locul 4”.
“Am făcut de multe ori parte din juriul care a votat piesele pentru selecţia naţională şi ştiu că alegerile sunt subiective. Dacă ţi se recunoaşte vocea, ai toate şansele să nu te numeri printre cei aleşi, deoarece este suficient să nu te placă un membru al juriului şi să-ţi dea nota 1”, a făcut artistul dezvăluiri din culisele concursului.
Piesele în romană n-au nici o şansă
Tot de la el am aflat că mulţi dintre concurenţi îi bombardează pe membrii juriului cu rugăminţi fierbinţi: “Am primit numeroase telefoane în particular de la solişti care mă implorau să le trec piesa. Este bătaie de cap cu acest concurs, care practic te poate relansa ca artist, aşa cum m-am relansat eu în 2006. Dar dacă nu eşti susţinut, nu faci mare lucru după, poţi trece imediat în anonimat”. In ceeea ce-i priveşte pe cei 12 finalişti autohtoni, Mihai nu vede printre ei vreo mare speranţă: “Despre Naomi pot spune că are o voce foarte bună, însă ne lovim de multe prejudecăţi în cazul ei, aşa că nu îi dau mari şanse să ne reprezinte. Din punctul meu de vedere, mulţi cantăreţi care au piese în limba romană nu vor avea şanse din start la Eurovision. Nici o piesă în limba romană nu va caştiga locul 1”.
Mădălin Voicu: «Toate cele 12 piese din finală sunt bune!»
Mădălin Voicu (foto), unul dintre membrii juriului din acest an, s-a declarat satisfăcut de alegerea pieselor din finală: “Pană acum (n.r. - ieri) nu am primit nici o contestaţie din partea vreunui concurent. Insă precizez că în cadrul acestui concurs, Eurovision, nu vocea contează, nu este un concurs de voce, ci de creaţie. Astfel, compozitorul e punctat, nu vocea care interpretează. Toate piesele rămase sunt foarte bune, au obţinut punctaje asemănătoare şi oricare dintre cei 12 care va fi ales va merita să ne reprezinte în Danemarca”. Libertatea.ro

eurovisionul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0945 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029087 (s)