News Flash:

Veste bună!

Miercuri, 5 iunie, a fost semnat un parteneriat între Federaţia Română de Canotaj şi CEC Bank

7 Iunie 2024
77 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport, a dezvăluit miercuri un proiect referitor la construirea unei piste olimpice de canotaj pe Lacul Pantelimon. Aceasta își dorește să găzduiască în viitor o ediție a Campionatelor Mondiale de seniori pe acest lac. Anunțul a fost făcut în cadrul unei ceremonii de semnare a unui parteneriat între Federația Română de Canotaj și CEC Bank, la care au participat și sportivii din lotul olimpic de canotaj al României.

„Ceea ce mă bucură enorm este faptul că visul meu şi al generaţiei din care am făcut parte începe să prindă contur. Pentru că dorinţa de a avea acest canal olimpic este atât de mare încât chiar dacă se spune că speranţa moare ultima am crezut în sufletul meu că nu va mai prinde niciodată contur. Dar nu m-am lăsat. Este foarte important pentru că la ce rezultate avem, la ce palmares avem, la ce echipă avem, să putem organiza şi noi un campionat, să ne putem face cunoscuţi în lumea asta. Putem să fim pe podiumul olimpic, mondial cu medalii, putem să fim şi ca rezultate la general, pentru că România de câţiva ani buni, cu mici pauze, a stat doar pe podium în privinţa rezultatelor, dar noi nu putem organiza nici măcar o competiţie foarte mică”, a afirmat Lipă la Palatul CEC din Capitală.

Elisabeta Lipă a subliniat că este extrem de dificil să obții performanță în sport doar cu bugetele primite de la stat.

„Este foarte greu să ai rezultate doar din bugetul pe care îl asigură statul român. Şi iată că CEC a venit alături de noi şi investeşte. Sportul românesc are nevoie de asemenea parteneri care să vină să ajute aceşti tineri minunaţi care îşi doresc să urce pe podiumul olimpic, mondial, european. Sportul românesc are nevoie de infrastructură şi când statul nu poate să asigure, atunci trebuie să vină parteneri puternici care să ajute la dezvoltarea infrastructurii sportive”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1360 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006380 (s)