News Flash:

A fost egalitate!

România-Bulgaria, 0-0, în meciul amical jucat, marți seară, pe Stadionul Steaua din Bucureşti

5 Iunie 2024
100 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Echipa națională de fotbal a României și cea a Bulgariei au încheiat la egalitate, 0-0, marți seara, într-un meci amical desfășurat pe Stadionul Steaua din București, penultimul test al tricolorilor înaintea EURO 2024. Tricolorii nu au reușit să obțină victoria în fața unei rivale tradiționale, care nu s-a mai calificat de mult timp la un turneu final.

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de debutul lor la turneul final al Campionatului European din Germania (14 iunie - 14 iulie), echipa României nu a impresionat, ratând și un penalty în repriza secundă. România a avut o primă repriză destul de bună, oaspeții nefiind periculoși în fața porții.

Echipa condusă de Edward Iordănescu a fost aproape de a deschide scorul în minutul 3, când, după o combinație frumoasă cu Dennis Man, Răzvan Marin a șutat la colțul scurt, dar portarul Diulgherov a respins. Man a amenințat și el poarta în minutul 20, dar șutul său a fost blocat de Alex Petkov. Denis Drăguș (minutul 44) a ratat spectaculos înainte de pauză, reușind o preluare spectaculoasă, dar șutul său a trecut pe lângă poartă.

La începutul reprizei secunde (minutul 50), România a obținut un penalty într-un duel între Atanasov și Stanciu, însă Dennis Man a executat slab, iar Diulgherov a respins (minutul 51). Bulgarii au prins curaj după această ratare și Kolev a avut prima ocazie pentru oaspeți (minutul 53), dar Niță a respins șutul său.

Același Niță s-a remarcat (minutul 58) la șutul lui Marin Petkov. România a mai avut două încercări notabile, dar Coman a tras peste poartă (minutul 67), iar șutul trimis de Hagi (minutul 70) nu l-a pus în dificultate pe Diulgherov. Ultimul sfert de oră a aparținut oaspeților, care au creat câteva ocazii bune la poarta lui Niță.

Portarul naționalei României a respins (minutul 82) o minge periculoasă trimisă spre buturile sale de Drăgușin, apoi a reținut șuturile expediate de Martin Mincev (minutul 85) și Iliev jr (minutul 90). România va disputa încă un meci de pregătire înaintea EURO 2024, pe 7 iunie, împotriva Liechtensteinului, tot pe Stadionul Steaua (21:00). Debutul României la EURO 2024 va avea loc pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai întâlni selecționatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, și Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt. 3.5

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1383 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005888 (s)