News Flash:

România, reprezentată la întrecerea olimpică de triatlon

Triatlonistul român de origine franceză Felix Duchampt s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

29 Mai 2024
132 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro


Triatlonistul român de origine franceză Felix Duchampt s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris pe baza punctelor acumulate în ierarhia mondială individuală. Astfel, delegația care va reprezenta România la întrecerea supremă a ajuns acum la 89 de sportivi calificați, a anunțat luni Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

„Felix Duchampt va reprezenta pentru a doua oară consecutiv România la întrecerea olimpică de triatlon. Născut în Franţa şi intrat în circuitul mondial pentru România în 2019, Felix reuşit să se califice la Paris 2024 în baza punctelor acumulate în ierarhia mondială individuală. El a concurat şi la JO Tokyo 2020”, se precizează pe pagina de Facebook a COSR.


În acest an, Felix Duchampt a călătorit în jurul lumii pentru a aduna puncte. În februarie, a ocupat primul loc în Mexic și a ajuns pe locul 9 la Havana. În martie, s-a clasat pe locul 5 în Mexic, iar în aprilie a concurat în Australia (locul 27) și China (locul 36). În luna mai, s-a urcat din nou pe podium în Mexic (locul 2) și a terminat pe locul 23 la ultimul concurs din Chile. Felix s-a calificat de pe locul 59 în ierarhia mondială.

„Pentru Duchampt, care pe 5 septembrie va împlini 35 de ani, este un vis împlinit. El va concura şi la Jocurile din Franţa, ţara natală, dar reprezentând România. Toată familia şi toţi prietenii vor veni să-l susţină! Felicitări, Felix! Succes, bonne chance a Paris!”, declară reprezentanţii COSR.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1330 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006591 (s)