News Flash:

Reguli noi pentru scoli din 13 septembrie: orele trec in online daca incidenta trece de 6, se accepta unele masti textile

2 Septembrie 2021
361 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi

Ministrul Educatiei si cel al Sanatatii au prezentat noile reguli de deschidere a scolilor la 13 septembrie, in acest sens fiind publicat si un ordin comun. Daca incidenta in localitate depaseste pragul de 6/mia de locuitori, toti elevii, chiar daca sunt vaccinati, trec in online. Masuri s-au stabilit si pentru un caz pozitiv in randul colectivitatii.
 
 
Potrivit Ordinului aprobat de cele doua ministere, la o incidenta a cazurilor Covid de pana la 6 la mie, toate cresele, gradinitele si scolile isi vor desfasura activitatea cu prezenta fizica. Peste acest prag vor ramane deschise doar cresele si gradinitele, toti ceilalti elevi, indiferent daca sunt vaccinati sau nu, urmand sa treaca la cursuri online, cu exceptia invatamantului special. Dupa depasirea incidentei de 6 la mie, nu vor mai fi permise nici activitatile remediale.

La aparitia unui caz pozitiv in colectivitate, elevii de la clasa pregatitoare pana la clasa a VI-a pot continua cursurile online timp de 14 zile, dar se poate reveni la scoala incepand cu ziua a opta, prin testare rapida, daca rezultatele sunt negative. Pentru parintii care refuza testarea copiilor in ziua 8, elevii se pot intoarce la scoala in ziua 14.

Pentru invatamantul liceal si clasele mai mari de a VI-a, copiii care au fost vaccinati si au trecut prin boala pot continua sa invete fata in fata, iar ceilalti trec in invatamant online, cu posibilitatea revenirii la scoala din ziua a opta.

In cazul cadrelor didactice infectate, ele trebuie sa anunte conducerea scolilor, iar Directia de Sanatate Publica de la nivelul judetului va decide daca se suspenda cursurile.

Este permisa desfasurarea orelor de educatie fizica in sali de sport/spatii interioare, fara obligativitatea purtarii mastii de protectie, in conditiile in care rata de incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mica de 2/1000, in localitate. La o rata mai mare de 2, orele de educatie fizica se pot desfasura doar in spatii deschise, fara obligativitatea purtarii mastii de protectie. La prescolari nu e obligatorie masca de protectie, indiferent de rata.

Daca scolile au probleme cu infrastructura si resursele existente, se pot desfasura ore in sistem online cu aprobarea Inspectoratului Scolar.

Mastile si distantarea
Salile de clasa vor fi amenajate astfel incat sa fie asigurata distantarea fizica de minimum un metru intre elevi. Elevii si personalul scolilor vor purta masca in permanenta in interior, iar autoritatile s-au razgandit intre timp si permit si utilizarea mastilor textile, pentru a nu pune presiune financiara pe familii. Autoritatile dau certitudinea ca scolile vor oferi masti suficiente. Vizierele sunt recomandate profesorilor si celor din invatamantul special.

De asemenea, festivitatile de deschidere a anului scolar vor fi limitate la o ora si jumatate. Masca nu este obligatorie in curtea scolii, cu exceptia festivitatii de deschidere a scolii.

Elevii din grupe de risc pot fi scutiti de orele cu prezenta fizica, cu aviz de la medicul curant si acord scris al parintilor.

Ordinul este in forma finala si va fi semnat dupa acordul Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007778 (s)