News Flash:

Numarul cazurilor de rujeola a scazut foarte mult in judetul Caras-Severin

27 Octombrie 2017
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
rujeola
 Numarul cazurilor de rujeola a scazut ''foarte mult'', in ultimele trei luni, in judetul Caras-Severin, practic incidenta acestei boli infectioase fiind stopata, insa medicii de familie trebuie sa respecte, in continuare, planul de vaccinare antirujeolica si antirubeolica stabilit la nivel national, administrand vaccinul ROR, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Directiei Judetene de Sanatate Publica, Daniel Botgros. 
''Conducerea DSP Caras-Severin face un nou apel catre medicii de familie din judet sa respecte planul de vaccinare antirujeolica si antirubeolica stabilit la nivel national - administrand vaccinul ROR - si sa intervina cu toata responsabilitatea la nivelul comunitatii pentru vaccinare. Acest apel survine in contextul in care este posibil sa apara si mai multe cazuri de rubeola, o alta afectiune care se poate transforma in epidemie, dupa cum avertizeaza Centrul National pentru Controlul Bolilor Transmisibile'', a atentionat Daniel Botgros. 
Conform acestuia, anul trecut s-au imbolnavit de rujeola, la nivel national, aproximativ 10.000 de persoane, existand mai multe decese. In ceea ce priveste rubeola, nu exista in prezent un numar de cazuri care sa devina alarmant pentru institutiile sanitare, dar este necesara in continuare vaccinarea in mod constant cu ROR. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006046 (s)