News Flash:

Mesajul CUTREMURATOR al unui judecator, prezentat de Traian Basescu

7 Mai 2017
1372 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu a plecat 1
Fostul presedinte Traian Basescu preia mesajul tulburator al unui judecator, care timp de doua decenii a judecat doar spete penale. Acesta arata situatia reala din instantele romanesti si explica ca noua generatie de judecatori se comporta de parca ar fi gardieni de lagar nazist.
Poate multora nu le place, dar azi, cand discutam cu inversunare despre gratiere, poate ne face bine sa citim ce spune un jurecator...

Lucian Popescu: :„ Am fost judecator aproape patru decenii, din care ultimele doua am judecat numai in penal. Mi-au trecut prin fata sute de inculpati, de la criminali odiosi pana la nenorociti care au furat o gaina, de la personaje din dosare celebre pana la proxeneti de duzina, de la mari traficanti de droguri pana la nefericiti care s-au rasturnat cu masina si si-au ucis din culpa nevasta si copilul. Am solutionat in fond, in apel si in recurs, fel de fel de spete, aproape tot Codul Penal. Pentru fiecare speta, nu am uitat ca am in fata mea oameni, semeni care au gresit si carora trebuie sa le aplic cuvenita pedeapsa, dar in limitele legii, cu justa masura, cu intelegere pentru natura umana si fara sa uit ca deasupra mea, in unele cazuri, nu mai este decat Dumnezeu. Am avut situatii in care mi se prezentau la amanare executare, la intrerupere executare sau la liberare conditionata fiinte in scaun cu rotile, posedand dosare voluminoase de examinari medicale din care rezultau boli incurabile aflate in faza treminala, dar fata de care expertizele medico-legale ori comisiile de liberare conditionata au concluzionat refuz categoric. Fara teama si fara ezitare, am dispus eliberarea de indata a acestor fiinte aflate pe moarte. Constiinta mea, mintea mea, sufletul meu si credinta mea nu m-au lasat sa fiu fiara si sunt multi cei care m-au cunoscut astfel si m-au pretuit pentru minte limpede si suflet curat. Tocmai de aceea, nu-i pot intelege pe tinerii care judeca acum de parca sunt gardieni de lagar nazist, care nu au nici minte, nici suflet si nici Dumnezeu”, arata judecatorul citat de Traian Basescu.

traian basescu judecator instantele romanesti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007467 (s)