News Flash:

Sanse mari ca Papa Francisc sa vina anul viitor in Romania. "Suntem aproape siguri ca va veni"

5 Mai 2017
903 Vizualizari | 0 Comentarii
papa francisc la napoli
Arhiepiscopul Romano-Catolic de Bucuresti, Ioan Robu, a declarat, joi, ca este aproape sigur ca Suveranul Pontif va efectua anul viitor o vizita in Romania, cand va avea loc si ceremonia de beatificare a sapte episcopi greco-catolici, martiri care si-au pierdut viata in timpul regimului comunist.
Intrebat, vineri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, daca exista detalii despre vizita Papei Francisc in Romania, Ioan Robu a spus ca Suveranul Pontif a fost invitat in Romania de Conferinta Episcopilor Catolici, de Presedintie si de Patriarhie.
„Nu avem detalii deosebite, Sfantul Parinte a fost invitat din partea Conferintei Episcopilor Catolici, de asemenea din partea Presedintiei si suntem informati ca si Patriarhia, Patriarhul Romaniei i-a trimis vorba Sfantului Parinte ca este asteptat in Romania. Asa incat nu stim cand va veni, dar suntem aproape siguri ca va veni anul viitor. Am putea sa vedem legatura care exista intre vizita Papei si beatificarea episcopilor greco-catolici pentru ca nu stim cand va veni Sfantul Parinte, dar credem ca va fi de acord Suveranul Pontif sa faca aceasta beatificare odata cu vizita in Romania. Eventualele intarzieri in procesul de pregatire a beatificarii la Roma pot fi grabite daca vizita Papei Francisc va avea un termen exact. Atunci se vor pune de acord ca tot ceea ce inseamna proces de beatificare sa fie facut intr-un timp mai scurt”, a spus arhiepiscopul Robu.
Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihalmeanu, a declarat la randul sau in aceeasi conferinta de presa ca beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici va avea loc „cat de curand”.
„Pana cand nu vor intra pe masa cardinalilor aceste dosare nu putem calcula un timp. Acolo, la Vatican, cauza este in lucru, este vorba despre 7 episcopi, nu de unul, si este foarte complexa, atata timp cat mai sunt dovezi care apar pentru a demonstra beatificarea. Pana nu se incheie aceasta parte nu putem face o previziune. Toti 7 vor fi la pachet”, a spus PS Florentin Crihalmeanu.
Arhiepiscopul Ioan Robu a participat in perioada 3 – 5 mai la Cluj-Napoca la Conferinta Episcopilor Catolici din Romania, unde au fost abordate teme de larg interes, intre care vizita Sfantului Parinte Papa Francisc in Romania sau sfintirea Catedralei din Piata Cipariu din Cluj-Napoca, dedicata Martirilor si Marturisitorilor secolului al XX-lea.
De asemenea, s-a discutat despre pregatirea momentului beatificarii Servilor lui Dumnezeu: Valeriu Traian Frentiu, Iuliu Hossu, Alexandru Rusu, Ioan Balan, Ioan Suciu, Vasile Aftenie si Tit Liviu Chinezu, episcopi morti in faima de martiri sub regimul comunist intre anii 1950-1970.
La Conferinta Episcopilor Catolici au participat 15 episcopi din toate diecezele si eparhiile din tara, romano si greco-catolice, episcopul romano-catolic de Chisinau, Anton Cosa, precum si arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, Nuntiul Apostolic in Romania si Republica Moldova.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005249 (s)