News Flash:

Melescanu despre OUG13: "Responsabilitatea imi apartine pe problema includerii in legislatia romana a unor prevederi ale UE"

21 Februarie 2017
880 Vizualizari | 0 Comentarii
melescanu2
Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat marti ca responsabilitatea sa in privinta OUG 13 se refera la problema includerii in legislatia romaneasca a unor prevederi ale UE, fapt pentru care poate da explicatii, adaugand ca, din punctul sau de vedere, a fost respectata procedura.
"Am fost chemat pentru chestiunea cu Ordonanta 13. Voi raspunde la ce ma intreaba, deocamdata nu stiu", a spus Melescanu, la sosirea la DNA, unde s-a prezentat pentru a fi audiat in dosarul in care se fac cercetari privind OUG 13/2017 de modificare a Codurilor penale.
El a precizat ca a avizat OUG 13 "in contextul introducerii in legislatia romana a unei directive a Parlamentului European si Consiliului Europei".
Intrebat daca fostul ministru al Justitiei Florin Iordache i-a prezentat pe larg care sunt semnificatiile si consecintele ordonantei, Melescanu a raspuns: "Nu. Mi-am explicat eu pe larg, ca stiu sa citesc".
Ministrul de Externe a mentionat ca a citit intregul act normativ, insa de competenta sa era doar prevederea referitoare la directiva europeana.
"Am dat avizul pentru ca (...) se traduceau in legislatia romana prevederi ale unei directive a Parlamentului European si Consiliului Europei si trebuia sa fim in acord cu aceasta traducere", a adaugat Melescanu.
El a aratat ca s-a consultat cu subalternii sai din MAE cu privire la avizul dat pe respectivul act normativ.
Mai multe detalii pe AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005213 (s)