News Flash:

Medicamentul pentru foarte multe boli. Atenueaza simptomele celor mai deranjante afectiuni

3 Februarie 2018
975 Vizualizari | 0 Comentarii
chimen negru

Exista cercetari legate de numeroasele cai prin care chimenul negru e un aliment medicinal care poate salva vieti. Aceasta umila, dar imens de puternica samanta omoara MRSA (Stafilococus aureus multiplu rezistent, la mai multe tipuri de antibiotice), vindeca acele corpuri otravite de arme chimice, stimuleaza regenerarea celulelor beta muribunde din pancreasul diabetic, si face inca si altele, despre care putini stiu ca exista.

Multe dintre beneficiile de sanatate atribuite chimenului negru au fost pe deplin confirmate in literatura biomedicala, scrie caplimpede.ro. De fapt, din 1964 si pana acum, exista 458 de studii publicate si revizuite care fac referinta la aceasta planta.
Rezumam cercetarile verificate si publicate in legatura cu 10 din beneficiile remarcabile ale semintei:

Diabetul de tip 2: 2 grame de samanta de chimen negru pe zi au rezultat in reducerea glucozei pe nemancate, au scazut rezistenta la insulina, amplifica functionarea celulelor beta, reduc hemoglobina glicosilata (HbA1c) in subiecti umani.

Infectie cu Helicobacter Pylori: Semintele acestea poseda activitate utila clinic anti-Helicobacter Pylori, comparabila cu terapie de tripla eliminare.

Epilepsie: Semintete sunt cunoscute in mod traditional ca avand proprietati anticonvulsive. Un studiu din 2007 cu copii epileptici, ale caror conditii nu se ameliorau cu tratamente medicamentoase conventionale, au constatat ca un extract apos a redus semificativ activitatea epileptica.

Presiune sanguina ridicata – folosirea zilnica a 100-200mg de extract de chimen negru, de 2 ori pe zi, timp de 2 luni, s-a constatat ca are efect in scaderea presiunii arteriale in pacienti cu hipertensiune medie.

Astm: Timochinona, unul din constituentii activi principali din Nigella sativa, este superior medicamentului fluticazona intr-un model animal de astm. Un alt studiu, de data asta pe oameni, a descoperit ca extracte apoase fierte de chimen au efecte relativ potente antiastmatice, pe caile astmatice.

Tonsilofaringita acuta: caracterizata prin inflamatie faringiala sau a amigalelor (gat inflamat), predominant virala in origine, capsule de chimen negru (combinate cu Phyllanthus niuri) s-au descoperit a calma semnificativ durerile de gat si reduce nevoia de calmante, in cazul subiectilor umani.

Afectiuni cauzate de arme biologice – In urma unui studiu pe oameni, aleator, in care s-a tinut cont si de efectul placebo, s-a concluzionat ca extractul apos prin fierbere al semintelor reduce simptomele respiratorii, respiratia grea si valorile din testele functionale pulmonare, si de asemenea a redus necesitatea tratamentului medicamentos.

Cancerul de colon – Studiile pe celule au aratat ca extractul de chimen negru s-a dovedit a fi superior agentului chimic 5-fluoracil in inhibarea dezvoltarii cancerului de colon, dar este mult mai sigur (in ceea ce priveste efectele secundare). Studiile pe animale au aratat ca uleiul de chimion negru are efecte inhibatoare semnificative in cazul cancerului de colon in sobolani, fara efecte adverse observabile.

MRSA – Chimenul negru are activitate anti-bacteriana impotriva stafilocului de tip Staphylococcus aureus rezistent la meticilina, separat, in cadru clinic.

Dependenta de droguri – Un studiu pe 35 dependenti de droguri a aratat ca chimenul negru e un tratament bun pe termen lung.

In ultima vreme, cercetarile medicale in ceea ce priveste aceste seminte au continuat sa infloreasca, cu inca 78 de studii. Iata inca 16 posibile beneficii suplimentare care se pot adauga la lista in continua crestere:

Previne probleme cauzate de radiatii: uleiul de Nigella sativa (NSO) si ingredientul activ timochinona, protejeaza tesutul cerebral de stresul nitrozativ indus de radiatii. Protejeaza impotriva problemelor cauzate de atacurile de cord: Un extract de timochinona din nigella sativa are un efect protector in cazul problemelor asociate unui atac de cord experimental.

Previne dependenta de morfina si toxicitatea acesteia: Un extract alcoolic din nigella sativa reduce fenomenul asociat cu morfina de preferinta conditionata a locatiei, un indicator de intoxicatie cu morfina, dependenta si toleranta.

Previne problemele renale asociate cu diabetul: Un extract de timochinona din nigella sativa are efecte protectoare in cazul nefropatiei diabetice experimentale. Previne adeziunile post-chirurgicale: Acoperind suprafetele peritoniale cu ulei de chimen negru dupa trauma peritoniala, se scade adeziunea peritoneala intr-un model experimental. Previne neurotoxicitatea asociata cu Alzeheimer: Un extract de timochinona din nigella sativa previne neurotoxicitatea si adaptoza indusa de Aβ1-40 in modelul celular.

Inhiba proliferarea cancerului de san: un extract de timochinona din nigella sativa inhiba cresterea tumorilor si induce moarte celulara programata (adaptoza) intr-un model tip xenotransplant, in soarece, de cancer la san. Arata proprietati anti-psoriasis: Extractul alcoolic de seminte de nigella sativa are activitate anti-psoriatica, in concordanta cu utilizarea sa ca remediu in medicina traditionala.

Previne patologiile creierului asociate cu boala Parkinson: Un extract de timochinona din nigella sativa protejeaza neuronii de toxicitatea sinaptica indusa de αSN, o patologie observata in creierele pacientilor cu boala Parkinson si dementa cu corpuri Lewy.

Ucide celule canceroase agresive Gliobastoma: Un extract de timochinona din nigella lativa ucide celule canceroase glioblastoma. Ucide celule de leucemie: timochinona induce adaptoza mediata de mitocondrii in leucemia limfoblastica acuta in vitro. Inhiba dezvoltarea cancerului de ficat: Un extract de timochinona din nigella sativa previne cancerul indus chimic intr-un model de soarece.

Previne patologiile diabetice: Un extract apos si alcoolic din nigella sativa in doza mica are un efect de scaderea a glicemiei si un efect de ameliorare in ceea ce priveste „insulitele” pancreatice, avand valoarea ca agent terapeutic in gestionarea diabetului.

Inhiba dezvoltarea cancerului cervical: Un extract de timochinona din nigella sativa are proprietati anti-proliferative, apoptotice si anti-invazive in contextul cancerului cervical. Previne probleme cerebrale induse de plumb: Un extract de timochinona din nigella sativa amelioreaza problemele cerebrale cauzate de plumb in sobolani Sprague Dawley. Ucide celule canceroase bucale: Un extract de timochinona din nigella sativa induce adaptoza (moarte programata a celulelor) in celule canceroase bucale.


epilepsie semintete
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005777 (s)