News Flash:

Mariana Campeanu i-ar fi dat sotului pensie si indemnizatie de insotitor, in conditii suspecte - presa

19 Februarie 2014
1168 Vizualizari | 0 Comentarii
mariana campeanu
Ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat sotului sau în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie si indemnizatie de însotitor, în urma încadrarii în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor "acte neclare si diagnostice discutabile", afirma Centrul de Investigatii Media.
Informatiile apar într-un material de presa publicat marti de Centrul de Investigatii Media (CIM).
Legat de modul în care Iulian Câmpeanu a primit pensia si indemnizatia de însotitor, autorii materialului scriu ca acesta este "suspect" în primul rând pentru ca beneficiarul "nu locuia în Ilfov, ci în Bucuresti, oficiul din Ilfov nefiind cel teritorial în cazul sau".
Autorii materialul mai sustin ca sotul ministrului Muncii pare în prezent, "dupa noua ani de când a fost declarat invalid în cea mai grava stare, un om sanatos - merge la nunti, foloseste un telefon mobil, se plimba pe strada cu mâinile în buzunar si îsi ia nepotul de la gradinita", afirmatiile fiind sustinute cu un filmulet si fotografii date publicitatii odata cu articolul.
"Din punct de vedere medical, legea în vigoare, la momentul la care Iulian Câmpeanu a fost declarat invalid de gradul I, prevedea ca persoanele care sunt în aceasta situatie sunt caracterizate prin «pierderea totala a capacitatii de munca, de autoservire, de auto-conductie si de orientare spatiala, invalidul necesitând îngrijire sau supraveghere permanenta din partea altei persoane». Iulian Câmpeanu pare însa astazi, dupa noua ani de când a fost declarat invalid în cea mai grava stare, un om sanatos: merge la nunti, foloseste un telefon mobil, se plimba pe strada cu mâinile în buzunar si îti ia nepotul de la gradinita. În plus, este asociat în doua firme, dintre care una aflata în dizolvare. Numai din indemnizatia pentru însotitor - pe care o primeste odata cu pensia - din 2005 si pâna în prezent, Iulian Câmpeanu a încasat, dupa calculele Centrului de Investigatii Media, suma de 54.184 de lei", se arata în materialul citat.
Conform aceleiasi surse, Iulian Câmpeanu a facut cererea de acordare a pensiei de invaliditate înainte de a primi decizia medicala propriu-zisa din partea medicului specialist în expertiza medicala Barbu Cerbulescu, anticipând o decizie medicala favorabila de încadrare ca invalid.
"Si decizia medicului Cerbulescu este completata într-un mod cel putin bizar: nu contine nicio referire la vreun dosar medical, nu are decât o semnatura, desi sunt necesare alte doua, conform respectivului formular, si, cel mai important, la rubrica «diagnostic clinic» contine o serie de formulari «destul de generale», conform specialistilor consultati de Centrul de Investigatii Media", mai scrie în materialul citat.
Potrivit aceleiasi surse, o parte dintre bolile de care sufera Iulian Câmpeanu sunt niste patologii relativ comune: steatoza hepatica, ateroscleroza, aritmie (cardiaca) sau ulcer duodenal cronic. "Restul afectiunilor sunt, potrivit specialistilor, insuficient detaliate. De exemplu, medicul care a întocmit documentul scrie ca Iulian Câmpeanu sufera de «lacunarism cerebral» sau «sindrom psiho-organic», insa nu detaliaza ce afectiuni prezinta pacientul", adauga autorii materialului.
Patru ani dupa încadrarea în gradul I de invaliditate, cu ocazia împlinirii vârstei legale de pensionare, aceeasi Casa Judeteana de Pensii Ilfov, care de aceasta data era subordonata Marianei Campeanu - sef al Casei Nationale de Pensii -, i-a dat lui Iulian Câmpeanu pensie pentru limita de vârsta, pastrându-i, conform legii, încadrarea în gradul I si ajutorul pentru însotitor, se mai mentioneaza în articol.
"Decizia din 23 octombrie 2009 poarta acelasi numar ca cea din 25 martie 2005, 114198, si este emisa tot de Casa de Pensii Ilfov, desi Câmpeanu domiciliaza tot în Bucuresti, contrar prevederilor legale care spun clar ca aceste documente sunt emise de biroul caruia beneficiarul îi este arondat conform domiciliului", arata sursa citata.
În material se precizeaza si ca, potrivit unui fluturas de pensie al lui Iulian Câmpeanu obtinut de Centrul de Investigatii Media, în noiembrie 2013, acesta a primit o pensie de 930 de lei, careia i s-a adaugat indemnizatia de 610 lei. Din total, s-au scazut zece lei reprezentând CASS, astfel ca sotul ministrului Muncii a primit în acea luna de la stat suma de 1.530 de lei, noteaza autorii materialului.
Pe de alta parte, autorii articolului sustin, citând "surse din Politie", ca masina folosita de sotul ministrului Muncii pentru a-si lua nepotul de la gradinita ar apartine Registrului Auto Roman, institutie în care lucreaza unul dintre copii, Flavius Cristian Câmpeanu, director tehnic al RAR, trimis în judecata de DNA.
Pâna la ora transmiterii acestei stiri, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, nu a facut niciun comentariu pe acest subiect.
Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0842 (s) | 33 queries | Mysql time :0.039827 (s)