News Flash:

EVALUAREA NATIONALA: Elevii din clasa a VIII-a sustin, de marti pana joi, simularea evaluarii nationale

17 Februarie 2014
1189 Vizualizari | 0 Comentarii
Elevii din clasa a VIII-a sustin, de marti pâna joi, simularea evaluarii nationale, prima proba fiind limba româna, urmata de matematica si, în cea de-a treia zi, limba materna.
Potrivit calendarului privind organizarea si desfasurarea simularii nationale pentru elevii clasei a VIII-a, proba la limba si literatura româna va fi sustinuta marti 18 februarie, cea la matematica în 19 februarie, iar proba la limba si literatura materna în 20 februarie. Rezultatele testelor vor fi afisate în 7 martie.
Rezultatele obtinute de elevi la simularea evaluarii nationale vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de învatamânt, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptarii unor masuri pentru îmbunatatirea performantelor scolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog, potrivit Ministerului Educatiei.
Simularile urmaresc familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale si optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevii din învatamântul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale, au precizat reprezentantii Ministerului Educatiei.
Examenele la limba româna si matematica de la evaluarea nationala pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 si 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an scolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea nationala creste la 75 la suta, fata de 50 la suta cât a fost pâna acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade cu 25 la suta.
Simularea examenului de bacalaureat, la care vor participa, în premiera, si elevii din clasa a XI-a, va fi între 3 si 7 martie. Elevii din clasele a XII-a si a XI-a vor sustine în 3 martie proba la limba si literatura româna, în 4 martie - limba si literatura materna, în 5 martie proba obligatorie a profilului si în 7 martie proba la alegere a profilului si specializarii, în 14 martie urmând sa fie afisate rezultatele.
Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi sustinute de absolventii claselor a XII-a în perioada 10 iunie - 7 iulie.
Cursurile pentru elevii care termina liceul în 2014 se încheie în 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, în 13 iunie. Elevii din celelalte clase vor intra în vacanta de vara în 21 iunie.
 Mediafax.ro

ministerului educatiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1070 (s) | 33 queries | Mysql time :0.046567 (s)