News Flash:

Marea semaforizare a creat HAOS pe strazile din Timisoara!

25 Octombrie 2016
1088 Vizualizari | 0 Comentarii
trafic aglomerat
Soferii din Timisoara au umplut retelele de socializare cu imagini din trafic. In special, din Piata Iuliu Maniu.
„A inceput distractia! Au pornit semafoarele in sensul de pe Resitei. Azi e duminica, ce o sa fie maine?”, se intreaba un timisorean, pe Facebook.
Un alt sofer ii indeamna pe timisoreni sa-si umple rezervoarele si sa se inarmeze cu multa rabdare. Unii vorbesc chiar si de proteste in strada…
Potrivit reprezentantilor primariei, toate semafoarele din cadrul proiectului de management al traficului au fost pornite, pentru ca de luni incepe receptia proiectului. Specialistii din primarie lucreaza deja la sincronizarea acestora, pentru a incerca sa ii scuteasca pe timisoreni de ambuteiaje in trafic.
„Toate semafoarele din cadrul proiectului sunt pornite… trebuie sa fie functionale, pentru ca luni incepe receptia… Se face receptia si incepe sincronizarea semafoarelor”, ne-au explicat oficialii institutiei de pe C.D. Loga, scrie tion.ro.
In urma cu aproape o saptamana, primarul Nicolae Robu spunea ca se pregateste inaugurarea proiectului si ca incepand din aceasta saptamana se vor face sincronizarile, in tot orasul.
„Semafoarele nu sunt sincronizate, s-a lucrat pe tot frontul, nu pe portiuni. De saptamana viitoare se vor face sincronizarile. Inca o data spun: asteptarile ca pana acum sa se fi vazut beneficii in urma acestui sistem nu isi aveau rostul. Am incredere ca va merge totul, poate nu va merge perfect totul deodata, pentru ca intotdeauna exista o perioada de remedieri – de 60 sau de 90 de zile –, dar noi trebuie sa vedem rezultate concrete pe zona. Perturbarea orasului s-a consumat, nu mai avem interventii in intersectii, poate pe ici-acolo”, a explicat Robu.
Proiectul „Trafic management si supraveghere video” prevede semafoare noi in 44 de intersectii, 90 de intersectii modernizate, montarea de camere de supraveghere in 134 de intersectii, montarea a 230 de camere video in trafic, a sapte radare de viteza, a 13 radare de informare, a 13 panouri cu afisare numerica, precum si montarea unui numar de 37 de sisteme de detectie a trecerii pe rosu, a 17 panouri de afisare a mesajelor variabile si amenajarea unui centru de comanda pentru trafic si supraveghere video, acesta din urma fiind inaugurat inca de anul trecut.
Lucrarile pentru sistemul de management al traficului sunt efectuate de asocierea Swarco Traffic Romania, Avitech.Co si Swarco Mizar SPA, la valoarea de 19,9 milioane de lei, fara TVA, adica aproximativ 5,5 milioane de euro, cu tot cu TVA. Aproape 10 milioane de lei – 2,2 milioane de euro sunt pusi din bugetul local.
La acesti bani se adauga si cei 1,3 milioane de euro pentru lucrari neprevazute, ce vor fi executate de Backup Technology. Prin urmare, cel mai performant sistem de trafic management din Europa, asa cum il laudau reprezentantii primariei, ne costa aproximativ 6 milioane de euro.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004636 (s)