News Flash:

Ministrul Transporturilor: Nu candidez la alegeri

24 Octombrie 2016
1005 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin buse
Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a declarat, luni, ca nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie, dar ca nu a luat inca o decizie daca este dispus sa faca parte din viitorul Executiv. 
"Nu candidez la alegeri, pentru ca sunt foarte multe proiecte ca acesta. Mai sunt alte proiecte despre care o sa vorbim in urmatoarele saptamani pe care doresc sa le avansez atat de mult incat sa nu mai poata fi oprite", a precizat Buse, la intrebarile ziaristilor. 
Totodata, intrebat daca este dispus sa ramana in Guvern si dupa alegeri, el a raspuns: "Nu am decis inca, sincer sa fiu sunt foarte focalizat pe aceste proiecte si asta imi consuma acum toata energia". 
Ministrul a aratat ca, in urmatoarele cinci saptamani vor fi lansate licitatiile pentru proiecte precum realizarea a 500 de kilometri de autostrada, a peste 300 de kilometri de drum expres si a opt variante ocolitoare. La acestea se vor adauga lotul 2 al magistralei 5 si magistrala 6 de metrou. 
"Pana la finele anului vor fi inaugurati 15 kilometri noi de autostrada, respectiv lotul 2 Lugoj-Deva", a adaugat Buse. 
Sorin Buse a efectuat luni dimineata o vizita de lucru la santierul centurii feroviare a Bucurestiului. 
Ministrul a mers cu trenul de la statia Progresul la Gara de Nord, traseu care va putea fi parcurs in 40 de minute din februarie 2017, dupa o investitie de 200.000 de euro, care va fi derulata de CFR Infrastructura. 
"Costul unei calatorii va fi de 4,4 lei, iar, practic, se va putea ajunge din nordul in sudul Capitalei in 40 de minute, inclusiv opririle in statii. Trenurile vor putea circula din 15 in 15 minute, chiar si mai des daca va fi cazul", a spus Buse. 
Practic, trenul va lega cele doua gari prin vestul Capitalei, cu opriri in statii precum Bragadiru, Chiajna sau Domnesti. In total vor fi 30 de kilometri si 16 statii, din care 7 existente. 
"Este vorba de 600.000 de locuitori in aceasta zona, care ar putea utiliza trenul", a mai spus ministrul. 
Etapa a doua a proiectului, care va necesita 5 milioane de euro, presupune legarea centurii feroviare la statiile de metrou Preciziei si Berceni si va fi gata la sfarsitul anului viitor. 
O a treia etapa presupune inchiderea prin est a inelului de centura feroviara a Capitalei, care va fi gata pana la sfarsitul anului 2018 si va necesita 15 milioane de euro. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004594 (s)