News Flash:

Mamografii gratuite pentru femeile din Timisoara

3 Octombrie 2013
1513 Vizualizari | 0 Comentarii

O campanie de strangere de fonduri initiata la Timisoara de OncoHelp, o cunoscuta asociatie locala non-profit, ar putea avea drept rezultat achizitionarea unui mamograf de ultima generatie, în valoare de 200.000 de euro, care ar asigura mamografii gratuite pentru nu mai putin de   5.000 de femei.

Intitulata  „Help25”, initiativa  vizeaza punerea în opera a unui pro­gram de depistare precoce a can­cerului la san, de monitorizare a evolutiei starii de sanatate a pacientelor si de auntare automata  prin apel telefonic, sms sau e-mail  a acestora cu privire la investigatiile medicale ce trebuie efectuate.

Intr-o prima etapa, care se va desfasura în lunile octombrie si noiembrie,vor avea loc colectele de fonduri din donatii si sponsorizari, o licitatie caritabila de umbrele pictate, semnate de cunoscuti artisti romani,  si lansarea volumului intitulat “25 de experiente", în care timisorencele din Grupului de suport "Violeta" al persoanelor diagnosticate cu can­cer la san îsi istorisesc povestile.

O suita de seminarii vor atrage atentia asupra problemei cancerului mamar înainte  ca, în perioada 2014 -2016, sa se deruleze programul de screening propriu-zis.

OncoHelp va oferi mamografii gratuite unui numar de 5.000 de femei lipsite de venituri sau cu venitul minim pe economie, axandu-se pe cele din judetele Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara.

Anual, în Romania sunt diagnosticate 10.000 de paciente cu cancer de san avansat sau metastatic. Multe femei nu-si permit sa plateasca o mamografie, investigatie care reduce rata mortalitatii cu 30 la suta, deoarece permite detectarea formatiunilor  tumorale milimetrice, care nu pot fi sesizate la autoexaminare.

In cursul anului trecut, la Timisoara au fost  diagnosticate 191 cazuri de cancer de san si s-au înregistrat 114 decese din cauza acestei boli.

 


mamografii gratuite intitulata help25
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 39 queries | Mysql time :0.006226 (s)