News Flash:

Mama lui Bogdan Gigina, dupa ce Gabriel Oprea s-a declarat nevinovat: Nevinovat este copilul meu, care a murit pe o sosea plina de apa intr-o balta de sange, dupa 12 ore de program

7 Octombrie 2017
956 Vizualizari | 0 Comentarii
gigina
Mama lui Bogdan Gigina a scris pe Facebook, după ce fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat la DNA că nu e vinovat de moartea poliţistului, că cel nevinovat este fiul ei, care a murit pe o şosea plină de apă, într-o baltă de sânge, după 12 ore de program şi după ce cererea sa de a fi scos din dispozitiv fusese respinsă.

"Sunt nevinovat, repetă domnnul Gabriel Oprea pentru a nu stiu câta oară în decursul celor doi ani de când copilul meu nu mai calcă pământul. Nevinovat, domnule Oprea, este copilul meu care a murit pe o şosea plină de apă, într-o baltă de sânge, după 12 ore de program; după ce timp de ore v-a aşteptat în dispozitiv cu hainele ude pentru ca dumneavoastră să ajungeti în siguranţă acasă', scrie mama poliţistului, Carmen Gigină.

Ea reaminteşte că solicitarea verbală a fiului său de a fi retras din dispozitiv nu a fost acceptată.

"Este ca şi cum aşi fi urcat un orb pe motor şi i-aţi fi cerut să vă deschidă drumul. Casca nu era funcţională, era în ora 12 de program, solicitarea verbală a lui de a se retrage din dispozitiv nu a fost acceptată, iar de "coloană oficială" nu poate fi vorba. .Aşa este, gropile nu au fost semnalizate...dar copilul meu se afla acolo la ORDIN nu era plecat la plimbare!", precizează Carmen Gigină.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost prezent, vineri seară, la DNA, unde a dat o declaraţie în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină.

La ieşirea de la auderi el a afirmat că a spus adevărul şi că este nevinovat. 

”Adevărul este că sunt nevinovat, eram în timpul serviciului. Din păcate, poliţistul a căzut în cele trei gropi, aflate la trei sute de metri de aici, care nu erau semnalizate corect şi nu au fost semaforizate”, a declarat Oprea, jurnaliştilor. 

Oprea a spus că a dat o declaraţie în faţa procurorilor în dosarul în care este investigată moartea poliţistului Bogdan Gigină, Oprea precizând că era în timpul serviciului când s-a întâmplat incidentul care a dus la moartea poliţistului şi că este nevinovat, în condiţiile în care Gigină a căzut în gropile nesemnalizate corespunzător.

În acelaşi timp cu Oprea, la sediul central al DNA  s-a aflat şi avocatul familiei Gigină, care a spus că rudele poliţistului s-au constituit parte civiă în dosar fără a preciza suma pe care aceştia o solicită drept daune. 

În acest context, apărătorul a promis că va face publică suma când va avea acordul familiei.

Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu în acest dosar, privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, cauză deschisă după moartea poliţistului Bogdan Gigină.

în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a decedat.

"În ceea ce priveşte cauza accidentului de circulaţie constând în viteza de deplasare (84 de km/h) şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că această cauză a fost determinată de către ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de interne prin comunicarea destinaţiei şi a momentului precis la care acesta trebuia să ajungă la destinaţie. De altfel, acesta era singurul în măsură să solicite mărirea vitezei de deplasare dincolo de depăşirea limitei de siguranţă", susţin procurorii DNA.

 

 News.ro


gabriel oprea dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004770 (s)