News Flash:

DECIZIE FINALA: Cristian Pomohaci, exclus din Biserica ortodoxa

6 Octombrie 2017
1021 Vizualizari | 0 Comentarii
cristian pomohaci
Fostul preot Cristian Pomohaci a fost caterisit din Biserica, potrivit deciziei definitive a Consistoriului Mitropolitan, emisa vineri.
Fostul preot Cristian Pomohaci a pierdut dreptul se a savarsi lucrari sfinte, de a purta tinuta clericala si de a se impartasi in altar, se arata in decizia Consistoriului Mitropolitan, emisa vineri.
Hotararea Consistoriului Mitropolitan este definitiva si irevocabila.
Potrivit unui comunicat de presa transmis vineri, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a aprobat hotararea Consistoriului Mitropolitan, care a decis destituirea din slujba clericala a lui Cristian Pomohaci.
”Aplica fostului preot Cristian Dorin Pomohaci sanctiunea: <Depunerea (destituirea) din slujba clericala> (pierderea dreptului de a savarsi lucrari sfinte, de a purta tinuta clericala si de a se impartasi in altar; cel destituit nu mai este cleric, ci are statut de teolog laic, cu posibilitatea de a desfasura activitati social-filantropice, culturale, educationale sau de a fi cantaret, dupa caz; activitatea si conduita sa vor fi evaluate anual de Chiriarh”, au decis preotii.
Totodata, s-a constatat ca ”sarcina preotiei” este greu de purtat de Pomohaci.
”Consistoriul Mitropolitan a constatat ca sarcina preotiei, cu toate exigentele ei morale, dogmatice si canonice, este prea greu de purtat pentru Cristian Dorin Pomohaci. De aceea, pentru a-i acorda totala libertate de manifestare in afara ierarhiei bisericesti de drept divin si a-si putea solutiona problemele juridice din instantele civile, fara implicarea Bisericii, Consistoriul Mitropolitan l-a degrevat de marea responsabilitate a preotiei, trecandu-l in randul teologilor laici”, se arata in comunicatul Mitropoliei Ardealului.
Fostul preot Cristian Pomohaci a fost caterisit in sedinta Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei in data de 27 iulie 2017, fiind acuzat ca a racolat un minor in scopuri sexuale.
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures, in care Cristian Pomohaci este acuzat de infractiuni de racolare de minori in scopuri sexuale. Sesizarea a fost facuta dupa ce in spatiul public a aparut o inregistrare audio in care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent ca il va plati daca va intretine relatii sexuale cu el.
Spre finalul inregistrarii, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci ii spune baiatului ca intre ei doi a fost, de la bun inceput, "ceva special", amintindu-i cum s-au intalnit.
Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Mosuni din judetul Mures, care apartine de Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007248 (s)