News Flash:

Parintele Ignatie Mureseanul este noul episcop al Husilor

5 Octombrie 2017
1001 Vizualizari | 0 Comentarii
Ignatie Mureseanul
Sfantul Sinod l-a ales joi prin vot secret pe Preasfintitul Parinte Ignatie Mureseanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, ca Episcop al Husilor. Fostul episcop Corneliu Barladeanu s-a retras dupa ce a fost filmat intretinand relatii sexuale cu un barbat.
"Sfantul Sinod l-a ales prin vot secret pe Preasfintitul Parinte Ignatie Mureseanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, ca Episcop al Husilor, cu un numar de 39 din 48 de voturi valid exprimate", se arata intr-un comunicat de presa transmis de Patriarhia Romana.
Sursa citata anunta ca in cursul diminetii de joi, in Sala Sinodala din Resedinta Patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, s-a desfasurat sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.
Candidatii propusi de catre Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au fost Preasfintitul Parinte Ignatie Mureseanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei si Preacuviosul Parinte Arhimandrit Nichifor Horia, Exarh Administrativ al Arhiepiscopiei Iasilor si staret al Manastirii Sfintii Trei Ierarhi din Iasi.

sfantul sinod
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005201 (s)