News Flash:

Tragedia de la Lupeni: Starea minerului adus la Spitalul Floreasca este foarte grava. Minerul internat la Spitalul din Petrosani este stabil, constient, nu necesita operatie

6 Octombrie 2017
1159 Vizualizari | 0 Comentarii
miner ranit
Joi dupa-amiaza a avut loc o surpare intr-o galerie la Mina Lupeni, din Valea Jiului, care a surprins o echipa de 11 mineri. Opt dintre acestia au reusit sa iasa la suprafata, trei ramanand blocati sub daramaturi. Primul dintre cei trei mineri blocati in subteran a fost adus la suprafata vineri in jurul orei 1:30 si a fost transportat la Bucuresti, la Spitalul Floreasca, cu elicopterul SMURD cu termoviziune. Starea minerului este extrem de grava, a declarat pentru AGERPRES coordonatorul SMURD Bucuresti, medicul Bogdan Oprita. Al doilea miner internat la Spitalul din Petrosani este constient, cooperant, are rani usoare si nu are nevoie deocamdata de transfer in alta clinica, au declarat vineri dimineata, pentru AGERPRES, reprezentanti ai unitatii medicale. Cel de al treilea miner blocat in subteran a decedat.
UPDATE ORA 05.04 Arafat: Primul miner scos din subteran, in coma indusa, transportat la Bucuresti cu elicopterul
Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat, joi noapte, dupa scoaterea din subteran in viata a primilor doi mineri din cei trei ramasi blocati in mina la Lupeni, ca primul dintre acestia este transportat la Bucuresti, la Spitalul Floreasca, cu elicopterul SMURD cu termoviziune, fiind in coma indusa.
Pacientul a fost intubat si ventilat dupa ce a fost preluat de medicii SMURD in urma scoaterii la suprafata, el avand fractura de femur si o fractura la umar si in stare de hipotermie, a declarat Arafat, la Digi 24.
Totodata, al doilea miner scos din mina, a carui stare a fost mai buna pentru ca se afla intr-o zona mai protejata in momentul surparii, are numai o rana la picior, in urma evaluarii de catre echipajul medical de la fata locului el fiind trimis catre Spitalul din Petrosani.
Potrivit lui Raed Arafat, minerul care a fost transportat la Bucuresti cu elicopterul are 24 de ani, cel aflat intr-o stare mai buna are 39 de ani, iar cel care a fost gasit decedat de catre salvatori are 40 de ani.
UPDATE ORA 04.36 Petcu:Al treilea miner implicat in accidentul subteran din mina Lupeni nu a supravietuit
Salvatorii au reusit sa ajunga si la cel de-al treilea miner blocat in mina de la Lupeni, insa acesta nu are semne vitale, nu are puls, a declarat vineri dimineata, la Lupeni, ministrul Energiei, Toma Petcu.
"Din pacate, trebuie sa dam si o veste pe care nu ne-am fi dorit-o: al treilea miner implicat in accidentul subteran din mina Lupeni nu a supravietuit. A fost gasit de salvatori fara suflare si nu a raspuns manevrelor de resuscitare(..) Medicii de pe ambulanta vor face analiza si vor constata decesul. Avem pregatit si IML. Am facut tot ce este posibil ca si cel de-al treilea sa fie scos in conditii de siguranta la suprafata. Nu a fost acest lucru posibil si o sa se constate de catre medicina legala de ce nu a fost posibil si cum a survenit decesul. Din momentul in care medicii vor comunica oficial ca este decedat, principalul nostru obiectiv este de asigurare a unei inmormantari propice si adecvate. In al doilea rand, un sprijin moral si material pentru familie, un sprijin care este prevazut si in contractul colectiv de munca la nivelul companiei. Din momentul confirmarii decesului, principala noastra prioritate este familia", a spus ministrul Energiei.

Minerul internat la
Spitalul din Petrosani este constient, cooperant, are rani usoare si nu are nevoie deocamdata de transfer in alta clinica, au declarat vineri dimineata, pentru AGERPRES, reprezentanti ai unitatii medicale. 
"Este stabil, a venit stabil, a ramas stabil in cursul diminetii. Este constient, cooperant, nu necesita interventii chirurgicale, nu necesita transfer in nicio alta clinica, pe moment", a precizat, pentru AGERPRES, unul din medicii Urgentei spitalului din Petrosani. 
Intrebat daca minerul are rani usoare, medicul a raspuns afirmativ. 
Acesta este unul din cei doi mineri scosi in viata din subteran, in urma accidentului de la mina din Lupeni. Celalalt miner ranit este mai grav, motiv pentru care a fost transportat de urgenta la spitalul Floreasca din Bucuresti. Cel de al treilea miner blocat in subteran a decedat. 
Ministrul Energiei Toma Petcu a declarat, la momentul scoaterii din subteran a minerului transportat ulterior la Spitalul din Petrosani, ca acesta are "o usoara rana la picior, dar superficiala". 
Joi dupa-amiaza a avut loc o surpare intr-o galerie la Mina Lupeni, din Valea Jiului, care a surprins o echipa de 11 mineri. Opt dintre acestia au reusit sa iasa la suprafata, trei ramanand blocati sub daramaturi. 
Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anuntat ca vineri, la ora 11,00, va avea o intalnire cu liderul de sindicat si cu cele opt persoane care s-au salvat, si ca si-ar dori sa discute si cu salvatorii. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006521 (s)