News Flash:

Mai ai acasa bancnota cu chipul lui Nicolae Balcescu? Nu o sa iti vina sa crezi cat de scump se vinde in ziua de azi

10 Mai 2022
841 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Balcescu

Bancnota de 100 de lei cu Balcescu, de pe vremea lui Ceausescu, ramane poate ”hartia de banca” de care romanii s-au atasat cel mai mult. Exista si o explicatie pentru acest lucru. A fost una din cele mai longevive bancnote din istoria Romaniei, locul doi la acest capitol, ea intrand in circulatie in 1952. Initial, Balcescu a aparut pe hartia albastra doi ani mai devreme, insa atunci ea valora 1.000 de lei, din ea taindu-se zerouri in urma denominarii facute de comunisti.

Pana in 1991 a circulat, ea fiind retrasa din circulatie pentru ca era considerata prea ”atasata” regimului lui Ceausescu, desi pe fata avea chipul lui Nicolae Balcescu, fruntas al Revolutiei de la 1848, iar pe verso infatisa Ateneul Roman. Era cea mai valoroasa bancnota a Romaniei la acea data, fiind urmata de cea de 50 de lei, care il infatisa pe Alexandru Ioan Cuza, domnitorul Unirii, iar pe spate era imprimata imaginea Palatului Culturii din Iasi.

Multi romani au pastrat acasa bancnota cu Balcescu, iar acum sunt vesti bune pentru cei care vor sa le valorifice. Pe olx, o astfel de bancnota se vinde cu suma impresionanta de 5.000 de lei.

Bancnota de 100 de lei, faimosul "Balcescu", tiparita in 1966, in seria A, stare impecabila, nereconditionata. Rog seriozitate! Ma adresez in principal colectionarilor. Tranzactia se face numai prin intermediul OLX.'', este anuntul postat pe site-ul OLX.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006512 (s)