News Flash:

Traian Basescu il ataca dur pe Mihai Fifor: A devenit cel mai puternic aliat al Federatiei Ruse. Fostul presedinte cere DEMISIA ministrului Apararii

1 August 2018
689 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu a plecat 1

Fostul presedinte Traian Basescu i-a cerut, miercuri, demisia ministrului Apararii, Mihai Fifor, pentru declaratia privind rachetele balistice la Deveselu, afirmand ca a devenit ”cel mai puternic aliat al Federatiei Ruse in decredibilizarea deciziilor strategice ale Romaniei, SUA si NATO”.
„Mihai Fifor, afara din guvern! N-am crezut ca cineva poate face declaratii mai daunatoare tarii decat Petre Daea. Si totusi, alaturi de Daea, Mihai Fifor ministrul Apararii reuseste sa faca cea mai ticaloasa si gresita declaratie post decembrista. El afirma nici mai mult nici mai putin ca in baza militara de la Deveselu ,Romania ar detine rachete balistice. Confirma astfel afirmatiile facute frecvent de Vladimir Putin, Serghei Lavrov, Serghei Soidu si multi alti deminitari rusi care incearca sa decredibilizeze realitatea ca la Deveselu este instalat un sistem de aparare antiracheta defensiv si nu un sistem ofensiv”, a scris pe Facebook Traian Basescu.

El a mai afirmat ca, prin afirmatia facuta, Mihai Fifor confirma incalcarea grava a acordurilor dintre SUA-Federatia Rusa si NATO -Federatia Rusa, cu privire la reducerea armamentelor, acorduri aflate in vigoare.

„Cu certitudine afirmatia lui Mihai Fifor este o prostie, rachetele de la Deveselu sunt rachete interceptoare defensive, fara potential explozibil si care sunt menite sa distruga cinetic eventuale rachete balistice cu raza lunga si medie de actiune, lansate de Iran sau Coreea de Nord avand ca tinta teritorii ale statelor membre NATO . Prin afirmatia sa, Mihai Fifor a alimentat propaganda rusa care incearca sa gaseasca justificari pentru incalcarea acordurilor cu SUA si NATO in vederea amplasarii de armament in Crimea. Mai mult, afirmatia lui Fifor are darul de a decredibiliza Romania si SUA in fata propriilor aliati, care ar putea crede ca i-am dezinformat asupra instalatiilor de la Deveselu. Mihai Fifor a devenit cel mai puternic aliat al Federatiei Ruse in decredibilizarea deciziilor strategice ale Romaniei, SUA si NATO. Eu nu pun mana in foc ca Mihai Fifor a facut doar o gafa. Afara din Guvern, Mihai Fifor”, a adaugat fostul sef al statului.
Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a declarat marti ca la baza de la Deveselu sunt „rachete balistice”.

„Cum ar putea fi vreodata presedintele Putin incantat de faptul ca in Romania avem baza militara de la Deveselu, cu rachetele balistice? Cum ar putea vreodata presedintele Putin sa fie incantat ca avem baza de la Mihail Kogalniceanu, populata cu militari americani si noi insistam in continuare fata de SUA in parteneriatul strategic sa asiguram permanenta militarilor americani pe teritorul romanesc? Cum ar putea Federatia Rusa sa fie incantata ca Romania isi dezvolta capabilitatile navale?", a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.

Miercuri dimineata, Mihai Fifor a revenit asupra afirmatiilor, sustinand ca ”a fost in cel mai rau caz o eroare de interpretare”.

„Niciodata nu cred ca cineva ar putea afirma ca la Deveselu avem rachete balistie. Aseara am spus ca avem baza de la Deveselu, care se ocupa de rachetele balistice, in niciun caz ca la Deveselu avem avem rachete. E putin probabil ca eu sa nu stiu ce adapostim la Deveselu, sa nu stiu ca acolo sunt rachetele interceptoare si in ce mod functioneaza scutul de la Deveselu. A fost doar o greseala de intelegere, de comunicare in cel mai rau caz, dar in niciun caz nu as putea vreodata afirma ca la Deveselu avem rachete balistice”, a declarat Mihai Fifor, la Digi24.


rachetele deveselu mihai fifor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004972 (s)