News Flash:

Lucrari sistate la pasajul Michelangelo

8 Februarie 2014
1292 Vizualizari | 0 Comentarii
Cu somnul… nu te pui. O cititoare a trimis pe adresa redacţiei Tion.ro o imagine cu un muncitor care dormea pe o bancă, într-o staţie de transport în comun, în zona şantierului de la pasajul Michelangelo, pentru a ne arăta… cu ce spor se lucrează. Chiar dacă muncitorii au mai fost surprinşi pe şantier în unele zile – uneori chiar făcandu-şi de lucru – reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că lucrările sunt oficial sistate. Intre timp, pietonii circulă în voie prin zonă, chiar dacă accesul lor este interzis. Constructorul spune că este „acoperit” pentru că a pus indicatoare. „Nu pot să am grijă de timişoreni pe unde trec ei… Dacă moare unul – e treaba lor!”, afirmă şeful de şantier. Fotografia pe care o puteţi vedea ne-a fost trimisă, joi, pe adresa redacţiei, cu următorul comentariu: „Cam aşa se lucra astăzi, pe la ora 14:00, la pasajul din Complex…”.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun însă că lucrările sunt oricum sistate pe şantierul de la Michelangelo.

„În 23 decembrie a fost dat ordinul de sistare a lucrărilor, iar acestea vor fi reluate în momentul în care temperaturile vor fi favorabile, când condiţiile meteo vor permite reînceperea lucrărilor, conform prevederilor legale în vigoare, în condiţii de siguranţă”, ne-au declarat reprezentanţii Direcţiei de Comunicare a municipalităţii.

Reprezentanţii CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara spun că muncitorul suprins odihnindu-se pe bancă nu este neapărat unul dintre lucrătorii acestei societăţi, mai ales că pe vesta sa nu este trecută nicio firmă. Poate fi muncitorul unei alte firme tocmite să facă lucrarea respectivă, pentru că de punerea în practică a proiectului se ocupă CCCF Drumuri şi Poduri, Drumuri Municipale, Instgat SRL şi Cons Electrificarea Instal. Oricum, şeful de şantier de la CCCF, Marius Scorobete, afirmă că în această perioadă lucrările sunt sistate.

„Noi vrem să facem puţin curăţenie în această perioadă. Lucrările vor fi reluate când o va permite vremea. Trebuie să avem peste 5 grade. Dacă din 14-15 februarie vremea se va încălzi vom relua lucrările”, ne-a spus Scorobete.

O altă problemă este că pietonii circulă după bunul plac pe şantier şi pe lângă maşini, chiar dacă autorităţile locale anunţau, atunci când s-a redeschis parţial traficul rutier, că nu vor avea voie să treacă prin zonă pentru că acest lucru ar putea fi periculos pentru ei în primul rând. Constructorul spune că a pus indicatoare prin care se interzice accesul pietonilor şi că a sesizat primăria despre faptul că se circulă prin şantier. „Eu am sesizat asta. Şi noi am fost sesizaţi că s-a mai deschis o cale de acces spre Pârvan, am luat măsuri să nu se mai treacă. Nu pot să am grijă de timişoreni pe unde trec ei… Eu am accesul interzis pentru pietoni. Dacă moare unul – e treaba lor! Eu sunt acoperit, am îngrădit şantierul”, afirmă Scorobete.

Proiectul pe fonduri europene, care vizează amenajarea unui pasaj rutier subteran pe relaţia bulevardul Corneliu Coposu – bulevardul Vasile Pârvan şi reabilitarea Podului Michelangelo, trebuie finalizat în această vară. Tion.ro

Galerie Foto


pasajul michelangelo
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0866 (s) | 33 queries | Mysql time :0.033738 (s)