News Flash:

Cele mai bune partii de schi din Romania

5 Februarie 2014
1289 Vizualizari | 0 Comentarii
Zăpada căzută la sfarșitul lunii ianuarie nu a adus numai neplăceri pentru șoferi, ci și entuziasm printre romanii pasionați de sporturi de iarnă. Potrivit unei estimări realizate de Federația Patronatelor din Turismul Romanesc, 60.000 de turiști sunt așteptați la munte în această săptămană, care coincide cu vacanța intersemestrială a elevilor. 
Deoarece mulți dintre turiștii care sosesc la munte în această perioadă se vor îndrepta spre partiile de schi din stațiuni, Yahoo News Romania a alcătuit, cu ajutorul unui specialist, un top al celor mai bune partii de schi din țară.
Instructoarea de schi Felicia Farcaș, care organizează cursuri de schi pentru toate varstele în Masivul Bucegi, a explicat pentru publicația noastră care sunt cele mai potrivite partii din Romania pentru diferite categorii de schiori.
Pentru începători, Farcaș recomandă partiile din stațiunile Bușteni și Azuga, aflate pe Valea Prahovei. "Ambele au covor (banda folosită de schiori – n.r.) pentru urcat copiii și sunt mai puțin aglomerate", arată ea. Alte partii ușoare și neaglomerate pe care instructoarea le recomandă începătorilor sunt Harghita Băi, Toplița și Straja: "Pentru începători pilonul de bază este să nu fie aglomerat, să aibă loc să se desfășoare. In  plus, e OK să fie aproape de oraș – nu mergi pană în Austria ca să înveți să schiezi".
Top Partii pentru începători:
1. Bușteni
2. Azuga
3. Harghita Băi
4. Toplița
5. Straja
 
In cazul partiilor de dificultate medie, Farcaș recomandă Sinaia - deoarece are partii bune pentru exersat, cu pantă lină - dar și domeniile Vidra, Păltiniș, Vatra Dornei și Piatra Neamț: „Acestea din urmă sunt aproape de oraș sau chiar în oraș și sunt la îndemană".
Top Partii de dificultate medie:
1. Sinaia
2. Vidra
3. Păltiniș
4. Vatra Dornei
5. Piatra Neamț
 
"Pentru avansați recomand Azuga (Șorica) și Poiana Brașov (Lupului) pentru că au, cat de cat, aceeași înclinație și sunt mai lungi. Azuga e genială deoarece ai transportul cu gondola care e foarte comod, e aproape de București, poți ajunge și cu trenul", arată instructoarea.
Top Partii pentru avansați:
1. Carp, Sinaia
2. Papagal, Sinaia
3. Șorica, Azuga
4. Lupului, Poiana Brașov

2 azuga 1 sinaia 2 vidra
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006104 (s)