News Flash:

Un craiovean si-a gasit tableta furata dupa doar o ora, cu ajutorul unei aplicatii. Politia nu ia in considerare proba

6 Februarie 2014
910 Vizualizari | 0 Comentarii
Un craiovean şi-a găsit tableta furată din locuinţă cu ajutorul unei aplicaţii instalate pe laptop, reuşind chiar să identifice locul de unde dispozitivul fusese conectat ulterior, însă poliţiştii nu pot folosi această probă la dosar, întrucât informaţia nu a fost obţinută cu mijloace omologate. Silviu Condoiu a povestit că locuinţa sa a fost spartă de hoţi duminică seară, iar singurul obiect furat a fost o tabletă.

"Nu au luat nimic, în afară de tabletă, poate pentru că era roşie. Cred că au căutat bani, dar nu au găsit şi au luat doar acea tabletă", a spus Silviu Condoiu.

Craioveanul a reuşit să dea de urma hoţilor cu ajutorul unei aplicaţii pe care o avea instalată pe un laptop.

"Am activat aplicaţia pe laptop, i-am dat căutare dispozitiv lipsă şi am aşteptat, pentru că acest dispozitiv devine vizibil atunci când este conectat la internet sau wi-fi. După o oră, dispozitivul fusese conectat, am primit imediat notificare, mail şi chiar şi localizare pe hartă. Se afla la o adresă din Craiova", a mai spus Silviu Condoiu.

Bărbatul a mers cu această dovadă la Poliţie, unde i s-a spus însă că proba nu poate fi folosită la dosar, întrucât informaţia nu a fost obţinută cu ajutorul unor instrumente oficiale. Până în prezent, oamenii legii nu i-au identificat pe hoţi, cercetările fiind în desfăşurare.

"Partea vătămată a depus la dosar un document care atestă existenţa unei zone din care emite dispozitivul respectiv, însă acest document nu are valoare in instanţă. Nu a fost obţinut cu ajutorul unor mijloace omologate. Percheziţia domiciliară se face în baza unui mandat emis de către judecător la solicitarea procurorului după începerea urmării penale", a spus Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Bărbatul a demonstrat că dacă aplicaţia respectivă este instalată pe dispozitive electronice, acestea pot fi localizate în cazul în care sunt furate, putând fi identificată chiar adresa exactă de unde acestea au fost conectate. Aplicaţia poate fi instalată pe laptop, smartphone sau tabletă.

"Nu mă surpinde reacţia autorităţilor, dar eu am găsit ipad-ul după o oră. Cred că se puteau găsi în acest fel şi victimele accidentului aviatic din munţi, pentru că am înţeles că şi ei aveau telefoane performante, tehnologia le permitea", a declarat Silviu Condoiu. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 33 queries | Mysql time :0.040421 (s)