News Flash:

Veste bune pentru părinți

Lucrările la creșa nouă din zona Bogdăneștilor se apropie de finalizare

8 Noiembrie 2023
358 Vizualizari | 0 Comentarii

În curând, locuitorii din zona Bogdăneștilor din Timișoara vor avea acces la o nouă creșă. Proiectul inițiat de Primăria Timișoara a înregistrat întârzieri și costuri suplimentare, însă construcția se află acum în etapa finală, cu aproximativ 80% finalizare.

În prezent, constructorul se ocupă de lucrările de finisare a interiorului și de amenajarea curții. Conform planului, la parterul clădirii vor exista patru săli pentru grupurile de copii, patru dormitoare, o sală multifuncțională, un cabinet medical și grupuri sanitare. La etaj, accesibil cu un lift, vor fi amplasate spații tehnice și administrative, o bucătărie, o spălătorie și zone destinate socializării. În ceea ce privește aspectul energetic, creșa va utiliza panouri solare pentru producerea apei calde, și două centrale termice pe gaz pentru încălzire. Accesul principal, fie pentru pietoni, fie pentru autovehicule, va fi realizat de pe strada Amzei, iar cel secundar de pe strada Ștefan Nădășan. Proiectul include, de asemenea, amenajarea unei zone verzi cu o suprafață de 1770 de metri pătrați.

“La creșa de pe Bogdăneștilor, micuții vor avea săli mari și luminoase, dar și spații de joacă generoase. Curtea, de asemenea, va fi spațioasă și plină cu verdeață. Facem eforturi pentru a închide șantierul cât mai repede. Sistemul de încălzire și anveloparea exterioară sunt gata,  geamurile și ușile au fost montate și s-a intrat în etapa finisajelor interioare. Urmează să fie montate gresia, faianța dar și panourile solare. În paralel, se lucrează la amenajarea curții. În perioada următoare, urmează să fie lansată și licitația pentru dotări”, declară viceprimarul Ruben Lațcău.

Investiția pentru construcția noii creșe de pe Calea Bogdăneștilor are o valoare totală de 7,7 milioane de lei, TVA inclus, din care Primăria suportă 6,4 milioane de lei din bugetul local. Proiectul trebuie finalizat până la data de 31 decembrie 2023. De asemenea, există o finanțare europeană corespunzătoare de 1.300.000 lei, TVA inclus. Creșa trebuie finalizată până în luna decembrie.

Pentru a face față cheltuielilor acestui proiect, autoritățile locale au obținut un credit de trezorerie, care a fost utilizat și pentru acoperirea costurilor suplimentare ale Clinicii de Balneologie, un alt proiect cu termen de finalizare în aceeași perioadă. Valoarea creditului de trezorerie a fost de 7,5 milioane de lei, cu o perioadă de rambursare de cinci ani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006268 (s)