News Flash:

Locuri de munca vacante in domeniul agricol pentru tineri, in judetul Timis

17 Octombrie 2013
1357 Vizualizari | 0 Comentarii

Cu numai cativa ani în urma, învatamantul superior din domeniile stiintelor agricole era printre cei mai slabi furnizori de specialisti, iar acest lucru se datora mai putin cadrelor universitare si în mai mare masura studentilor, care vadeau foarte putina aplecare spre muncile campului sau catre cresterea animalelor, în calitate de agronomi sau de zootehnisti.

Poate si datorita crizei de locuri de munca din numeroase sectoare economice care odinioara erau avide de angajari, posibil si ca urmare a cresterii responsabilitatii tineretului studios, dar si faptului ca în agricultura iau nastere tot mai multe business-uri banoase, tinerii care au pornit pe calea specializarii ca agronomi, zootehnisti sau medici veterinari au o apetenta sporita pentru a intra în paine.

A dovedit-o deja un prim targ de locuri de munca organizat de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului (USAMVB), în luna mai a anului acesta, cand numarul studentilor care au aplicat la joburi a fost neasteptat de mare.

In consecinta, universitatea timisoreana a pus la cale o noua editie a targului. Ieri, 35 de angajatori au venit în întampinarea studentilor si, din nou, interesul din partea acestora a fost la cote apreciabile.

Inca din primul ceas de dupa deschiderea targului de joburi, cateva sute de studenti au avut întrevederi cu reprezentantii firmelor angajatoare, cele mai multe dintre ele colectand, cu aceasta ocazie, CV-uri ale baietilor si fetelor care doresc locuri de munca.

"Se cauta în special absolventi ai facultatilor de agricultura, zootehnie, management agricol si medicina veterinara. Interesul este mai mic, în schimb, pentru specialistii în horticultura", ne-a declarat Mirela Samfira, consilier vocational în cadrul USAMVB Timisoara.

Desigur, pentru joburile cu norma întreaga interesul este mai ridicat din partea absolventilor sau al studentilor din anii terminali - cei cu note bune fiind mai intens vanati - în timp ce pentru angajamente cu program mai flexibil opteaza cei care mai au mult de învatat pentru diploma.

Alaturi de posturi de ingineri agronomi, zootehnisti si medici veterinari, angajatorii cauta sa racoleze studenti si ca agenti de vanzari, pentru distributia de utilaje agricole, îngrasaminte, erbicide sau furaje.

 


stiintelor agricole
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009062 (s)