News Flash:

Liviu Dragnea: "Consultantii fiscali trebuie sa-i ajute pe oameni, nu sa-si faca birouri"

22 Aprilie 2017
1392 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea
Consultantii fiscali vor fi selectati din structurile Ministerului Finantelor Publice si ANAF vor fi platiti de stat, iar rolul acestora va fi sa-i ajute pe oameni, nu sa-si faca niste birouri unde sa plateasca lumea impozit, insa in primul an nu va fi nevoie de acest lucru, a declarat, vineri, la Focsani, presedintele PSD, Liviu Dragnea.


"In primul an nu va fi nevoie de acest lucru (de consultanti n.r). Consilierii fiscali vor fi platiti de stat, dar nu din bani in plus. Din functionarii care sunt acum in structurile Ministerului Finantelor Publice si ANAF din judete si localitati se vor selecta acesti consilieri fiscali. Ei sunt ganditi sa-i ajute pe oameni, nu sa-si faca niste birouri unde sa plateasca oamenii impozit", a precizat Dragnea. 


Acesta sustine ca prin introducerea impozitului global "oamenilor li se da, nu li se ia", iar in perioada urmatoare toate aceste lucruri "vor fi explicitate la tabla". 

"Oamenilor li se da, nu li se ia. Este vorba de tot sistemul nostru de deduceri fiscale care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2018 si de care trebuie sa beneficieze toti romanii, dar pentru asta este nevoie ca toate deducerile sa fie globalizate, pentru ca exista riscul sa nu beneficieze de anumite facilitati care vor fi in vigoare din ianuarie anul viitor, pentru ca acum nu exista, din pacate, in Romania un sistem in care statul, Ministerul de Finante, sa aiba toate informatiile centralizate. Inlocuind de fapt cele doua plafoane de impozitare, 16% care se aplica la salarii si la alte tipuri de impozite si 5% la dividende, cu 0% la dividende si 10% la salarii, deci din start impozitele scad. Asta inseamna ca oamenii vor plati mai putin. La asta se adauga niste deduceri fiscale de care oamenii vor beneficia. Am auzit tot felul de comentarii ca nu stiu ce analiza facuta de nu stiu care mare specialist se ajungea la concluzia ca un om plateste pe o vaca impozit mai mult decat plateste unul pe o vila. Asa ceva nu exista. Trebuie sa ai foarte multa imaginatie. Toate veniturile neimpozabile din agricultura si zootehnie raman asa cum sunt acum: numarul de hectare in functie de culturi, numar de animale, in functie de specie, la acestea nu se umbla. Dar vor veni niste impozite mai mici. Impozitele vor scadea, iar in perioada urmatoare vom explicita, la tabla, toate aceste lucruri", a spus Liviu Dragnea. 


El a adaugat ca acest act normativ va aduce mai multa rigoare si pentru cei care au proprietati sau venituri pe care acum nu le declara, insa "atunci probabil ca o sa le declare, pentru ca vor dori sa beneficieze de aceste facilitati". 


Liviu Dragnea s-a aratat insa nemultumit de faptul ca ministrul Finantelor a dat un draft al acestui proiect inainte de a fi finalizat. 

"Am ajuns in situatia asta pentru ca ministrul de Finante a dat un draft din acest act normativ care nu era finalizat la Asociatia Oamenilor de Afaceri, fara sa aiba o discutie cu noi. Ceea ce nu se face", a subliniat liderul PSD. 


In urma cu doua zile, Ministerul Finantelor a transmis un draft al proiectului Codului Economic, conform caruia cota unica de impozitare a veniturilor persoanelor fizice ar putea fi inlocuita cu un impozit de 10% pe venitul global al gospodariilor, venitul impozabil urmand sa fie stabilit dupa ce din suma totala castigata de membrii unei gospodarii vor fi scazute o serie de cheltuieli si acordate anumite deduceri. 

Sursa: agerpres.ro 

consultantii fiscali ministerului finantelor publice anaf
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004974 (s)