News Flash:

Noi informatii despre starea drumurilor. Se circula in conditii de iarna in Moldova

21 Aprilie 2017
1057 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsoare aprilie 1
Circulatia pe 12 drumuri nationale, majoritatea din Moldova, a fost intrerupta, porturile de la Marea Neagra au fost inchise din cauza zapezii si a viscolului, iar pe autostrada A1 s-a format polei, traficul fiind deviat, anunta Centrul Infotrafic. O autosenilata si o autospeciala intervin de zece ore pentru preluarea a patru persoane din judetul Buzau care au nevoie de dializa. Aproape 7.000 de gospodarii din judetul Braila sunt nealimentate cu energie electrica, vineri dimineata din cauza avariilor aparute in retelele de distributie, din cauza ninsorilor. O femeie din localitatea ieseana Voinesti a nascut in autospeciala de transport victime multiple in drum catre maternitate, in timp ce in cazul unei alte femei insarcinate, din comuna Dagata, a fost trimisa senilata, din cauza drumului acoperit cu zapada. Un autocar in care se afla 18 copii cu varste intre 10 si 12 ani, din Kazahstan, a ramas blocat, vineri dupa-amiaza, in localitatea vasluiana Valea Grecului.
UPDATE 14:26 - Vaslui: Autocar cu 18 copii cu varste intre 10 si 12 ani, din Kazahstan, ramas blocat 
Un autocar in care se afla 18 copii cu varste intre 10 si 12 ani, din Kazahstan, a ramas blocat, vineri dupa-amiaza, in localitatea vasluiana Valea Grecului, la aproximativ zece kilometri de Vama Albita, din cauza zapezii. Pompierii si militarii au intervenit, in cursul zilei, pentru deszapezirea altor doua autocare cu 53 de pasageri, respectiv 34 de persoane, blocate in Vama Albita si in localitatea Crasna.
Potrivit reprezentantilor Prefecturii Vaslui, autocarul cu cei 18 copii a ramas inzapezit in zona localitatii Valea Grecului, pe sensul de mers spre Husi.
Autocarul a intrat vineri dimineata in Romania, prin Vama Albita, insa nu si-a mai putut continua drumul din cauza zapezii. Reprezentantii Ambasadei Kazahstanului au solicitat interventia autoritatilor vasluiene.
La ora transmiterii acestei stiri, in zona intervin militari de la Garnizoana Husi si pompieri de la ISU. Dupa ce vor fi preluati de autoritati, copiii vor fi dusi in Husi.
 
”Cei 18 copii vor ramane temporar in municipiul Husi, urmand a se stabili daca isi vor contuinua deplasrea, in functie de situatia drumurilor si a conditiilor meteo”, a spus purtatorul de cuvant al Prefecturii Vaslui, Cristian Lapa.
 
Tot vineri, pompierii si militarii vasluieni au intervenit pentru deblocarea altor doua autocare.
 
Un autocar cu 53 de persoane a ramas inzapezit in Vama Albita, iar altul cu 34 de persoane in zona localitatii Crasna, pe sensul de mers spre Husi.
 
De asemenea, un barbat cu probleme grave de sanatate, din localitatea vasluiana Rafaila, care se afla de mai multe ore intr-o masina ramasa inzapezita pe un drum judetean a fost preluat de un echipaj medical.
UPDATE 14:05 - Mii de arbori au cazut in Iasi, din cauza greutatii zapezii, iar zeci de echipe de muncitori actioneaza pentru curatarea soselelor  
Mii de arbori au cazut in municipiul Iasi, din cauza greutatii zapezii, iar zeci de echipe de muncitori actioneaza pentru curatarea soselelor, in timp ce in judet opt drumuri sunt in continuare inchise.
Primarul Iasiului, Mihai Chirica, a declarat, vineri, ca stratul de zapada masoara in unele cartiere ale orasului peste 25 de centimetri si ca marea problema este legata de ruperea unor arbori. A fost blocata circulatia pe unele artere, iar mai multe masini au fost avariate.
 
„Codul portocaliu lasa urmari in municipiul Iasi. Grosimea stratului de zapada, mai ales in zonele Bucium si Copou a depasit 25 de centimetri. Vantul si volumul mare de zapada au provocat sute de caderi de arbori. Daca numaram si de arborii mici, vorbim de mii. S-a actionat toata noaptea, se actioneaza in continuare. Sunt 70 de utilaje si echipe de muncitori peste tot in oras. Au fost 11 masini avariate. Actionam pentru degajarea cailor de circulatie”, a declarat primaul Iasiului Mihai Chirica.
 
Pe de alta parte, reprezentantii Consiliului Judetean au anuntat ca la ora 13.00 opt drumuri judetene erau in continuare inchise, dupa ce alte patru au fost redate circulatiei in ultimele ore.
 
„Exista opt tronsoane de drum judetean care sunt inchise traficului rutier: Ciortesti-Dolhesti, Mosna-Bohotin, Tibanesti-Dagata, Ruginoasa-Helesteni,  Kogalniceni-Oboroceni, Pascani-Miroslovesti, Macaresti-Grozesti si Tatarusi-Iorcani. In prezent echipele de interventie actioneaza cu 10 autocamioane de tip lama cu sararita, patru autogredere, doua freze si patru incarcatoare frontale”, a declarat Vlad Ciobanu, purtatorul de cuvant al CJ Iasi.
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006710 (s)