News Flash:

Cazul bebelusilor gasiti morti in PODUL unui bloc din Bistrita-Bargaului: Mama copiilor, PRINSA de Politie

21 Aprilie 2017
1349 Vizualizari | 0 Comentarii
nina Craciun
Mama celor trei bebelusi gasiti morti in podul unui bloc din Bistrita-Bargaului a fost retinuta de procurorii de la Parchetul General, urmand sa fie prezentata, vineri, magistratilor Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Femeia este principalul suspect in cazul mortii celor trei copiii, ale caror cadavre au fost descoperite in luna martie in podul unui bloc din Bistrita. Suspecta a fost plecata in Germania si s-a intors de Paste in Romania. Procurorii din Bistrita au audiat-o cand a revenit in tara insa aceasta nu a recunoscut ca i-ar fi ucis pe minori si nici ca le-ar fi mama, desi testele ADN ar fi aratat ca ea le-a dat nastere micutilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
Ulterior, femeia a fost audiata de procurorii de la Parchetul General care au decis retinerea pentru 24 de ore. Suspecta se numeste Lina Monica Craciun si este acuzata de omor si omor calificat.
"In perioada 2012-2015, inculpata Craciun Lina Monica a suprimat viata a trei copii nou nascuti, pe care i-a nascut la termen si neasistata medical, dupa care a ascuns cadavrele nou nascutilor in podul unui bloc dintr-o localitate din judetul Bistrita Nasaud. Situatia de fapt mai sus expusa a fost stabilita din coroborarea probelor administrate in cauza pana in prezent", se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului General.
Cadavrele copiiilor au fost descoperite pe 9 martie de o femeie care facea curatenie in podul unui bloc.
"In timp ce facea curatenie in podul blocului respectiv, impreuna cu fiul sau in varsta de 12 ani, a gasit langa o grinda de lemn doua cadavre ale unor nou -nascuti aflate in stare avansata de descompunere, unul fiind invelit in mai multe articole de imbracaminte, iar celalalt intr-un sac de rafie, invelit, de asemenea, si in articole de imbracaminte. Astfel, au fost sesizati lucratorii de Politie care, la randul lor, au sesizat procurorul criminalist. Prin urmare, in ziua urmatoare, pe 10 martie, s-a efectuat o cercetare la fata locului in prezenta procurorului criminalist, ocazie cu care s-a descoperit inca un cadavru al unui nou - nascut aflat, de asemenea, intr-un sac, invelit in articole de imbracaminte", a declarat atunci purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, Angela Sangeorzan.
Medicii legisti au stabilit ca decesul copiilor a survenit in urma cu 3 - 9 ani, procurorul dispunand efectuarea unor expertize traumatologice, bio- criminalistice si antropologice. De asemenea, medicii legisti au stabilit ca cei trei copii au fost nascuti in ani diferiti si ca toti trei au fost ucisi imediat dupa nastere.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004620 (s)