News Flash:

Primarul Robu anunta constructia de noi poduri peste Bega

4 Ianuarie 2017
1125 Vizualizari | 0 Comentarii
pod bega2
Municipalitatea timisoreana va construi in anul 2017 primul din seria de patru noi poduri peste Bega, Jiul, in zona ultracentrala a orasului. 
Cele patru poduri vor fi ridicate in oras pana in anul 2020, cu bani de la bugetul local. 
''Vom incepe in acest an constructia Podului Jiul. Am primit studiul de fezabilitate, urmeaza ca, in proxima sedinta de Consiliu Local, sa supunem spre aprobare si implicit sa dam unda verde pentru etapa a doua, de elaborare a proiectului tehnic'', a declarat marti primarul Nicolae Robu. 
Potrivit edilului, imediat ce va fi gata proiectul tehnic, primaria va da drumul la licitatia pentru executie, ''ceea ce inseamna ca in 2017 se va lucra in sfarsit, dupa 50 de ani, la realizarea unui nou pod peste Bega''. 
Demersurile pentru realizarea acestei cai rutiere, care va fluidiza semnificativ traficul auto, au inceput in anul 2015, cand a fost initiata procedura de achizitie a serviciilor de proiectare, castigata de o firma vieneza care are sucursala la Bucuresti. 
Podul Jiul se va construi in prelungirea pasajului feroviar cu acelasi nume, care a intrat anul trecut in lucrari de largire si reamenajare. Podul va fi prevazut cu patru benzi de circulatie, cu piste de biciclete pe fiecare sens si trotuare care sa asigure fluenta circulatiei persoanelor. Vor exista si facilitati adaptate pentru persoanele cu handicap. 
''Sunt doua variante pentru Podul Jiul, eu am insistat sa aiba si un aspect deosebit, pentru ca podurile, dincolo de calitatea lor ca leaga malurile unei ape, trebuie sa aiba si o valoare estetica, in orice oras. Nu vreau un pod sec, care doar sa ne permita traversarea apei. Vreau sa fie si o lucrare care sa fie o mandrie pentru oras'', a completat Robu. 
Investitia va costa intre doua milioane de euro si ceva peste trei milioane de euro, in functie de varianta, cu bani de la bugetul local. 
Edilul a promis ca pana la finalul mandatului sau vor fi construite poduri - la Jiul, Solventul, Behela si fosta fabrica de textile ILSA. 
''Noi avem pe agenda largirea de la doua la patru benzi a trei subpasaje din municipiu si construirea a patru poduri (...). Dupa ce vom avea toate aceste poduri noi, orasul va fi mult mai usor de parcurs in mai multe directii si nu vor mai fi probleme la traversarea Canalului Bega'', a precizat pentru AGERPRES primarul Nicolae Robu. 
Daca inainte de 1900 Bega era traversata de peste 70 de poduri si podete, acum mai exista doar 11, doua dintre acestea fiind nefunctionale. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005903 (s)