News Flash:

Licitatia pentru deszapezirea drumurilor este blocata la Arad

27 Noiembrie 2016
973 Vizualizari | 0 Comentarii
deszapezire1
Mai multe utilaje pentru deszapezirea drumurilor nationale sunt redistribuite din judetele din vestul tarii in judetul Arad, dupa ce Aradul este singurul judet din subordinea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara in care licitatia pentru deszapezire nu s-a incheiat nici acum. 
In cazul judetului Arad s-a ajuns ca licitatia pentru deszapezirea drumurilor nationale sa fie blocata dupa ce una dintre firmele participante la licitatie, care a fost eliminata din competitie pentru ca nu ar fi indeplinit conditiile, a depus contestatie la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, care a dispus continuarea analizarii tuturor ofertelor, inclusiv a companiei eliminitate.
In aceste conditii, Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara a atacat decizia la Curtea de Apel Timisoara, iar pana la obtinerea unei sentinte definitive, licitatia este blocata.
"Situatia contractului este deocamndata incerta, avand in vedere ca DRDP Timisoara, fiind nemultumita de decizia Consiliului National de Solutionare de Contenstatiilor, a atacat aceasta decizie la Curtea de Apel, dar pentru a avea o deszapezire corecta si a asigura conditii optime pentru participantii la trafic, am redistribuit utilaje de pe celelalte sapte contracte pe care le avem pentru drumurile din administrare, urmand ca ele sa fie suplimentate chiar incepand de luni, pentru ca la inceputul saptamanii viitoare sunt anuntate temperaturi mai scazute si eventuale caderi de precipitatii. La Sectia Arad exista 380 de kilometri de drumuri de nationale, iar total, regioanala asigura echivalentul a 2.500 kilometri de deszapezire", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, Horia Simion.
Conform situatiei contractelor de deszapezire publicata pe site-ul Prefecturii Arad, 23 de utilaje au fost redistribuite deja in judetul Arad, iar reprezentantii DRDP Timisoara spun ca in aceste zile vor mai suplimenta numarul, pentru a se ajunge la cel putin 31 de utilaje, care sunt redistribuite de la celelalte baze si puncte de lucru al DRDP Timisoara din judetele in care licitatiile s-au incheiat.
Cele mai multe orase si comune din judetul Arad vor asigura deszapezirea din iarna 2016-2017 cu utilaje proprii, arata situatia contractelor semnate, publicata pe site-ul Prefecturii Arad. Din cele 78 de primarii din judet, sapte - municipiul Arad, patru orase si doua comune - au semnate contracte cu firme, o comuna este in curs de semnare, iar 70 de primarii vor asigura deszapezirea cu forte si utilaje proprii.
Deszapezirea pe autostrazile din judetul Arad este asigurata de catre firma SC TREDECO HOLDING SRL pe baza unui contract in valoare de aproape 2,3 milioane lei plus TVA. Contractul este valabil pana pe data de 31 decembrie, urmand ca un nou contract subsecvent sa fie semnat pentru a se acoperi perioada 1 ianuarie-31 martie 2017. Detalii pe ziuadevest.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006357 (s)