News Flash:

Ajutor de la Primarie pentru modernizarea cabinetelor stomatologice scolare din Resita

26 Noiembrie 2016
1221 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria resita
Cabinetele stomatologice scolare din Resita vor fi modernizate cu ajutorul municipalitatii, incepand cu anul 2017, a declarat, joi, pentru AGERPRES, primarul Ioan Popa. 
''Sunt cabinete stomatologice scolare care au scaune inca de acum 27 de ani, exista instrumentar de sterilizare vechi chiar si de 50 de ani. Acesta este motivul pentru care Primaria Resita va incerca sa obtina surse de finantare europeana, pentru a achizitiona cinci scaune noi, precum si aparatura necesara. In conditiile in care nu se vor gasi sursele financiare pe fonduri europene, acestea vor fi bugetate, pe 2017, de catre municipalitate. Sumele nu sunt foarte mari, fiind vorba de pana in sase mii de euro pentru un scaun'', a spus primarul Resitei. 
Conform acestuia, sunt multe familii care nu isi pot permite pentru copiii lor tratamente la medici privati, rolul cabinetelor stomatologice scolare fiind foarte important. 
''Am avut o intalnire cu medicii stomatologi, care sunt angajati ai Primariei Resita, vorbim de sapte medici si cinci cabinete medicale scolare, pentru ca am vrut sa vad situatia lor, problemele cu care se confrunta si pentru ca imi doresc ca, incepand cu anul 2017, sa facem un program foarte serios de evidenta a tuturor elevilor din Resita, de la clasa zero, pana la clasa a XII-a, inclusiv cei din gradinite. Imi doresc ca fiecare elev sa aiba cate o fisa, mai ales acolo unde familiile nu au resursele financiare pentru a merge la un medic privat. Vrem ca prin ajutorul acestor sapte medici sa rezolvam problemele stomatologice ale copiilor, inca din stadiu incipient'', a subliniat Ioan Popa. 
Presedinta Colegiului Medicilor Dentisti Caras-Severin, Raluca Soran, a afirmat ca apreciza inceperea unei colaborari intre stomatologi si administratia locala. 
''Ma bucur de faptul ca s-a inceput o colaborare intre Primaria Resita si aceasta categorie de medici stomatologi, cei scolari, avand in vedere ca ei au grija de populatia infantila din Resita. Ma bucur ca Primaria s-a aplecat asupra problemelor cu care se confrunta dentistii si ca in aceste cabinete se vor face investitii'', a mentionat Raluca Soran. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005732 (s)