News Flash:

Leguma-minune care iti mentine inima sanatoasa

7 Aprilie 2016
3257 Vizualizari | 0 Comentarii
epilarea inghinala
Broccoli este o sursa excelenta de vitamina A, B2 si Cfier si calciu, bogata in acid folicfibre si saraca in calorii. Contine si seleniu si compusi cu sulf, cu importante efecte antioxidante si anticancerigene.
In compozitia acestei legume intra si un compus fitochimic (sulforaphane) care distruge bacteria Helicobacter pylori, raspunzatoare de aparitia gastritei si a ulcerelor gastrice. Acest compus are si proprietati importante anticancerigene utile in prevenirea cancerului de san, cancerului gastric, a melanomului malign, a leucemiilor. Atunci cand e mestecat, broccoli elibereaza un compus cu sulf cu rol in inhibarea inmultirii celulelor tumorale.
Protejeaza ochiul, impiedicand formarea cataractei. O cana de broccoli fiert contine 74 mg de calciu si 123 mg de vitamina C. Cazuri in care e recomandat consumul de broccoli crud: osteoporoza, gusa endemica, cancer, detoxifierea organismului, reducerea grasimilor, mentinerea sanatatii inimii, controlul tensiunii arteriale, potrivit evz.ro. De asemenea, ajuta la imunizarea organismului. Consumul regulat de broccoli este o arma excelenta impotriva stresului. Este foarte eficient si sucul din aceasta leguma.

broccoli fier calciu acid folic fibre calorii seleniu sulf antioxidante
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005217 (s)