News Flash:

Legea darii in plata a fost adoptata pe articole si a intrat la votul final

13 Aprilie 2016
1037 Vizualizari | 0 Comentarii
darea in plata
Legea darii in plata, initiata de deputatul PNL Daniel Zamfir, va fi supusa votului final al Camerei Deputatilor, miercuri, la ora 13.00, dupa ce PNL, PSD si UDMR au declarat ca sustin proiectul, care a fost aprobat pe articole.
Deputatul PNL Daniel Zamfir a declarat, in plenul Camerei Deputatilor, ca legea darii in plata nu a fost gandita ca o lege impotriva sistemului bancar, afirmand ca proiectul isi propune „sa aduca un echilibru intre clienti si banca”.
Daniel Zamfir a sustinut ca cei care sunt in nevoie, nu sunt doar oameni din categori defavorizate, ci si cetateni activi care au chiar mai multe locuri de munca, dar din cauza clauzelor abuzive nu isi mai pot plati ratele la banca.
Initiatorul legi darii in plata a mai spus ca, prin reexaminarea legii, Parlamentul, a dispus modificarea actului normativ in acord cu observatiile presedintelui, a stabilit un plafon de 250.000 de euro, a scos de sub incidenta legii programul Prima Casa si a stipulat ca legea darii in plata se aplica si celor aflati in proces de executare silita.
Daniel Zamfir a sustinut ca plafonul de 250.000 de euro este discriminatoriu, insa, si-a incurajat colegii sa voteze legea in forma adoptata de Comisia juridica a Camerei Deputatilor.
Liderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a declarat ca legea darii in plata este „o lege ceruta de cetateni”, afirmand ca in forma propusa actul normativ creeaza „un echilibru intre cetatean, in calitate de imprumutat si sistemul bancar, in calitate de finantator, al multor activitati din societatea romaneasca”.
„Grupul parlamentar PNL va vota acest proiect de lege”, a mai spus Nicolaescu.
Deputatul PSD Marian Neacsu a apreciat ca pentru legea darii in plata „chinurile facerii au fost destul de lungi”.
Spre deosebire de deputatul PNL Daniel Zamfir, Marian Neacsu a sustinut ca plafonul de 250.000 de euro nu este discriminatoriu, precizand ca si in alte state legile care reglementeaza relatiile dintre clienti si banci pastreaza un asemenea plafon.
Marian Neacsu a reiterat amendamentele sustinute de PSD in dezbaterile parlamentare privind legea darii in plata, apreciind ca PSD va vota in favoarea legii.
Si UDMR a anuntat ca voteaza proiectul de lege, precizand insa ca acesta nu vine in sprijinul tuturor clientilor afectati de clauzele abuzive ale bancilor si ca UDMR a depus un proiect de lege care se refera la creditele care nu au drept ipoteca un imobil si sunt in franci elvetieni. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1069 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032590 (s)