News Flash:

La cat timp dupa o operatie de cezariana poate face sex o femeie

16 Martie 2017
1226 Vizualizari | 0 Comentarii
gravida0
Cu siguranta ai multe intrebari legate de perioada de recuperare: Cat de repede se va vindeca rana? Va fi dureroasa? Cum va arata cicatricea? Cat de repede imi voi recupera vechea silueta?
Recuperarea este lipsita de confort doar daca iti folosesti muschii abdominali prea mult. Trebuie sa te asezi cat mai confortabil cand alaptezi copilul si nu trebuie sa ridici obiecte sau chiar si bebelusul in prima saptamana. Vei primi medicamente analgezice daca simti o durere prea mare, insa doar cele potrivite a fi luate in perioada de alaptare.
Daca cicatricea se inroseste sau devine inflamata, suna de urgenta la medic. Un bandaj curat care acopera zona respectiva o va proteja de infectii si bacterii.
Cicatricea se va vindeca si la un an dupa operatie va arata ca o linie subtire, greu de observat mai ales pentru ca este in zona de jos a abdomenului.
Silueta se recupereaza mai greu pentru ca sportul este interzis in prima perioada dupa nastere, insa daca alaptezi si mananci sanatos vei da repede jos kilogramele acumulate. Important este ca tu si bebelusul sa fiti in siguranta, fiindca vei avea timp suficient sa slabesti dupa primele 6 luni de viata ale puiului tau.
Cum afecteaza operatia viata mea sexuala?
In cazul unei operatii de cezariana, vaginul nu sufera trauma specifica unei nasteri naturale, asa ca viata sexuala va fi lipsita de disconfort din acest punct de vedere.
Totusi, trebuie sa astepti pana cand cicatricea se vindeca iar cervixul revine la normal. Acest lucru se intampla in general la 4 saptamani dupa nastere, dar cel mai bine este sa verifici starea ta de sanatate cu medicul tau, scrie sfatulmamicilor.ro.

recuperarea saptamana alaptare bandaj sexuala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005861 (s)