News Flash:

Beneficiile nestiute ale portocalelor pentru sanatate

15 Martie 2017
1073 Vizualizari | 0 Comentarii
portocala2

Portocala, vedeta acestui sezon, este sursa preferata de vitamina C, atat in cazul copiilor, cat si al adultilor. Si pe buna dreptate, ea continand nu doar aceasta vitamina, ci si o serie intreaga de fitochimicale in stare sa lupte cu cancerul si 60 de flavonoide ce ii dau renumele de super-aliment. 

Extrem de bogate in pectina, care coboara colesterolul, portocalele contin si potasiu, care regleaza presiunea arteriala, dar si acid folic, conform Female First. 

In plus, consumul de portocale micsoreaza riscul unor tipuri de cancer, cum ar fi cel de stomac, gura, esofag si laringe, cu 50%. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, acelasi fruct protejeaza de dementa, mai ales Alzheimer, si de Parkinson

In afara de vitamina C, portocalele contin si beta-caroten, criptoxantina si luteina, cele care vara, dar nu numai, protejeaza de actiunea nociva a razelor de soare si, implicit, de cancerul de piele. 

O portocala la mijloc de zi are puterea de a te revitaliza, nu doar in ceea ce priveste trupul, cat si spiritul. Un singur astfel de fruct iti va oferi 93% din cantitatea zilnica recomandata de Vitamina C. Daca mai consumi inca un fruct din aceeasi familie poti reduce riscul de atac cerebral cu 20%, arata studiile. 

In ceea ce priveste coaja de portocala, nici aceasta nu este de aruncat, pentru ca are o substanta care protejeaza de cancerul de piele. Chiar si membrana dintre miezul fructului si coaja este benefica, fiind bogata in fibre solubile. 

Un pahar de suc de portocale dimineata este un mod de a incepe ziua cu dreptul si a te asigura ca vei imbatrani frumos. Iti va oferi energia de care ai nevoie, dar si vitamine precum Vitamina C si beta-caroten. 


portocala pectina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006207 (s)