News Flash:

Poate începe construcția pasarelei noi

Demolarea pasarelei pietonale peste Bega a luat sfârșit

1 August 2023
171 Vizualizari | 0 Comentarii

Proiectul pasarelei pietonale peste râul Bega în zona străzii Gelu a intrat într-o nouă etapă. Demolarea a fost finalizată, iar acum se pregătește construcția pasarelei noi, care va înlocui cea demolată.

În etapa curentă, rețeaua electrică a fost mutată pe o structură provizorie, pentru a asigura alimentarea cu energie electrică continuă. Pasarela veche a fost complet demolată, inclusiv picioarele de pod de pe mal (culee). Structuri metalice provizorii au fost montate pentru a asigura continuitatea malurilor, iar pe partea de Splaiul Nicolae Titulescu s-au efectuat foraje necesare pentru susținerea viitoarei pasarele, atât în apă cât și pe mal. În luna august, vor fi efectuate foraje similare pe partea de Splaiul Tudor Vladimirescu, iar structurile de rezistență deja turnate pe cealaltă parte vor fi finalizate. În continuare, se vor consolida structurile de rezistență definitive și se va turna betonul în foraje pentru elementele de susținere ale pasarelei.

Proiectul este o investiție a Primăriei Municipiului Timișoara și este finanțat integral din bugetul local.


”Lucrarea de la pasarela Gelu – Crizantemelor intră în următoarea etapă de execuție, cea a construcției noului pod pietonal și velo. Cel vechi a fost complet demolat, din cauza stării avansate de degradare a elementelor de rezistență. Practic, noul pod va fi ușor accesibil atât pietonilor și bicicliștilor, cât și persoanelor cu mobilitate redusă. Amenajăm insule de verdeață și iluminat public arhitectural”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Noua pasarelă va avea o zonă cu lățimea variabilă între 5,40 m și 8,00 m, care va include trasee pietonale, piste de biciclete, iluminat public, scuaruri în partea centrală și spații verzi. În proiect sunt prevăzute 14 ghivece cu arbori pitici și 40 de frasini plantați. Pasarela va fi dotată cu iluminat public și arhitectural, precum și cu parapete de protecție din oțel zincat. Rampele de acces la pod au fost concepute astfel încât să permită circulația pietonilor, bicicliștilor și persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Primăria Timișoara a anunțat, de asemenea, că circulația cu vaporetto va fi reluată, după ce aceasta a fost întreruptă pe durata lucrărilor de demolare. Vaporașele vor circula pe traseul între strada Ardealul și Uzina de Apă, iar programul curselor va rămâne neschimbat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006366 (s)