News Flash:

La 1 decembrie se va inchide Consulatul Italiei la Timisoara

25 Noiembrie 2013
1429 Vizualizari | 0 Comentarii
Consulatul Italiei la Timişoara se închide de la 1 ianuarie 2014. Autorităţile italiene au hotărât să taie fondurile pentru reprezentanţele diplomatice din 20 de ţări, din cauza crizei economice. Consulatul funcţionează de 10 ani la Timişoara. „Realitatea locală a fost luată în considerare de autorităţile din Italia din cauza situaţiei grave din punct de vedere economic. S-a trecut la tăieri în administraţia publică şi în reţeaua diplomatică. Suntem constrânşi de a închide aproximativ 20 de consulate din întreaga lume, din motive financiare. Consulatul din Timişoara va fi redimensionat şi va trebui să găsim o altă soluţie de reprezentare. Intenţia mea este să revin aici la începutul anului viitor, eu şi colegii mei de la ambasadă vom veni frecvent”, spune ambasadorul Italiei la Bucureşti, Excelența Sa Diego Brasioli, citat de Tion.ro.

Cel mai probabil, de la începutul anului viitor, la Timişoara va funcţiona un consulat onorific al Italiei. „Noi ne străduim să găsim soluţii pentru a avea relaţii cu toate statele. Cei mai supăraţi vor fi cei din comunitatea italiană”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.
„Regretăm închiderea consulatului diplomatic la Timişoara, dar sperăm ca în viitor să avem un consulat onorific aici”, a spus subprefectul de Timiş Liliana Oneţ.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006448 (s)