News Flash:

Barajul de la Calinesti Oas va fi reabilitat cu 17 milioane de euro

22 Noiembrie 2013
2074 Vizualizari | 0 Comentarii
Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare pregăteşte un proiect de reabilitare a barajului de la Călineşti Oaş în valoare de circa 17 milioane de euro, la 40 de ani de la construirea acestuia.

Directorul SGA Satu Mare, Vasile Andrieş, a declarat vineri, în şedinţa Colegiului Prefectural, că a fost deja demarat studiul de fezabilitate pentru realizarea proiectului.

'La Călineşti se face un studiu de fezabilitate, o firmă din Cluj a câştigat licitaţia pentru punerea în siguranţă a barajului şi a lucrărilor din aval. Această investiţie va fi destul de mare, de circa 17 milioane euro, sper să obţinem finanţare. Am avut în vedere reabilitarea acumulării Călineşti şi cu rezolvarea problemelor de infiltraţii, a problemelor de tun de manevră, de mecanisme, de instalaţii electrice, pentru că acumularea Călineşti deşi prezintă astăzi siguranţă, este pusă în exploatare din 1974, deci de 40 de ani. Noi am dori şi lucrările la diguri în aval până la frontieră', a declarat Vasile Andrieş.

Prin acest proiect se doreşte întărirea fundaţiei barajului, realizarea unui sistem de control complex, readucerea digurilor la cotă, dar şi un studiu privind sistemul de alarmare a populaţiei în caz de pericol. AGERPRES

satu mare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006243 (s)