News Flash:

Judecatoarea Florita Bolos, condamnata la patru ani de inchisoare cu executare

23 Decembrie 2013
1307 Vizualizari | 0 Comentarii
Judecatoarea Florita Bolos
Judecătoarea din Ineu, judeţul Arad, Floriţa Boloş, acuzată de luare de mită, a fost condamnată, luni, la patru ani de închisoare cu executare, de Curtea de Apel Timişoara, decizia putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, Denisa Botoca, a declarat corespondentului MEDIAFAX că judecătoarea din Ineu Floriţa Boloş a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită, de Curtea de Apel Timişoara.

De asemenea, Curtea de Apel Timişoara a decis anularea sentinţelor date de judecătoarea Floriţa Boloş în dosarul pentru care luase mita.

Potrivit Denisei Botoca, decizia Curţii de Apel Timişoara nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Conform procurorilor anticorupţie, în perioada 17 ianuarie - 10 iunie, judecătoarea Floriţa Boloş ar fi pretins şi primit în mai multe tranşe, de la două persoane, suma totală de 13.000 de lei şi 5.500 de euro, pentru ca, în schimb, să pronunţe o hotărâre civilă favorabilă uneia dintre cele două persoane, prin care se asigura transferul pe cale judiciară a dreptului de proprietate asupra unor terenuri.

"Anterior, judecătoarea Boloş Floriţa instruise persoana beneficiară a hotărârii civile asupra documentelor pe care trebuie să le procure pentru a declanşa procese cu proprietarii unor terenuri despre care persoana afirma că intenţiona să le achiziţioneze, în aşa fel încât să se evite procedura legală, notarială şi să se creeze un presupus conflict juridic cu părţile contractante. În acest fel, persoana beneficiară urma să fie exonerată de plata taxelor şi onorariilor notariale şi să nu mai aştepte efectuarea măsurătorilor topogra ice a terenurilor dobândite, terenuri neîntabulate în cartea funciară şi evidenţiate doar în titlurile de proprietate", precizau procurorii în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale.

Cererile de chemare în judecată au fost înregistrate la trei complete diferite, astfel că judecătoarea Floriţa Boloş, cu ajutorul mediatorului Ana Maria Manguci, a formulat o precizare de acţiune în numele cumpărătorului, pentru ca aceste cereri să fie repartizate la completul în care era Boloş.

În 6 iunie, conform înţelegerii stabilite, judecătoarea Floriţa Boloş a pronunţat o sentinţă civilă prin care a admis în totalitate cererea de chemare în judecată formulată în numele persoanei de la care primise o parte din suma de bani cerută, "în condiţiile în care în dosar nu era îndeplinită procedura de citare cu niciuna din cele 12 părţi din dosar", mai notau procurorii în documentul citat.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, judecătoarea s-ar fi întâlnit de mai multe ori cu unul dintre investigatorii sub acoperire şi ar fi primit de la acesta bani în două rânduri. Banii erau însemnaţi, iar întreaga operaţiune de luarea de mită a fost înregistrată.

Judecătoarea Floriţa Boloş a fost iniţial reţinută în iunie, apoi a fost arestată preventivă, iar în 22 octombrie Curtea de Apel Timişoara a decis ca judecătoarea să fie cercetată în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Tot în iunie, magistratul Floriţa Boloş a fost suspendată din funcţie de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005677 (s)