News Flash:

Accidente grave pe partii, in week-end!

23 Decembrie 2013
1365 Vizualizari | 0 Comentarii
Cinci persoane au fost rănite în weekend în staţiunea montană Rânca, pe pârtia M 1, un tânăr de 16 ani, care a suferit un traumatism grav la coloană, fiind transportat la un spital din Bucureşti, a declarat luni pentru AGERPRES şeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

'Au fost cinci accidente, patru dintre ele pe pârtia de schi în timpul programului normal de funcţionare, accidente în care am avut două suspiciuni de fracturi sau entorse la nivelul membrelor superioare, un traumatism al feţei şi o suspiciune de fractură de membru inferior. Din păcate, în timpul nopţii, după ce pârtiile s-au închis, mai mulţi tineri s-au dus pe pârtia M 1, singura pe care se schiază, şi au folosit o placă de snowboard pe post de săniuţă. Placa a devenit necontrolabilă, doi dintre ei au fost aruncaţi de pe placă, iar cel de-al treilea a fost aruncat într-un utilaj, care era parcat în apropierea pârtiei, şi a suferit leziuni grave la coloana vertebrală. Este vorba de un tânăr de 16 ani. Sperăm să nu fie probleme atât de mari, dar simptomatica nu este cea mai favorabilă. A fost transportat în cursul dimineţii la un spital din Bucureşti, unde i se vor face toate investigaţiile necesare', a precizat Sabin Cornoiu.

El a făcut câteva recomandări turiştilor care practică sporturile de iarnă în această perioadă la Rânca, astfel încât accidentele să fie prevenite.

'Pentru cei care merg la munte pentru practicarea sporturilor de iarnă este bine ca la început de sezon să îşi verifice starea echipamentului, să îşi verifice starea legăturilor de schi, pentru că acestea asigură protecţie schiurilor în cazul unor căzături, să verifice canturile dacă sunt ascuţite pentru că stratul de zăpadă poate fi îngheţat şi trebuie să fie foarte ascuţite la schiuri şi să solicite celor de la centrele de închirieri să le regleze corespunzător greutatea în funcţie cu tensiunea legăturii, pentru că greutatea persoanei poate să crească de la an la an şi atunci legăturile nu mai lucrează corespunzător', a afirmat şeful Salvamont Gorj.

Pentru cei care merg în zona de creastă sau fac excursii în jurul staţiunii, salvamontiştii îi sfătuiesc pe aceştia să anunţe orele de plecare şi orele estimate de sosire, dar şi traseul pe care doresc să îl urmeze, pentru o intervenţie promptă în cazul unor incidente ce pot apărea. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006914 (s)