News Flash:

Fostii sefi ai UCM Resita petrec Craciunul dupa gratii

22 Decembrie 2013
1474 Vizualizari | 0 Comentarii
Adrian Chebutiu
Curtea de Apel Timişoara a judecat astăzi recursul declarat de Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda împotriva deciziei de arestare preventivă a lor în dosarul în care DNA îi acuză de devalizarea UCM Reşiţa.
 
 
Instanța a respins recursurile celor doi, care răman arestați de sărbători. Pentur Chebuțiu și Preda au vorbit trei avocați, care în ciuda pledoariilor lungi, nu au avut succes în fața completului de judecată. 
Tribunalul Timiş i-a arestat pe 29 de zile, săptămana aceasta, pe fostul director al UCM Reșița și pe fostul director executiv, pentru devalizarea celei mai vechi intreprinderi industriale din Romania cu peste 60 de milioane de lei. 
Cum îi surprinzi de Sărbători? Incearcă Harta Urărilor de Crăciun!
Chebuţiu şi Preda au fost arestaţi şi pentru că Tribunalul Timiş a considerat că “şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, producand un prejudiciu grav patrimoniului societății pe care o conduceau şi aducand o atingere importantă nu numai activităţilor de serviciu ale UCM Reșița, ci şi intereselor legale ale persoanelor angajate la această societate. Prin întregul lor comportament inculpații au dovedit rea-credință în exercitarea prerogativelor raportat la interesele economice ale UCM Reșița, arătand în schimb, în numeroase ocazii, că satisfacerea intereselor economice ale societăților pe care le controlau era prioritară, sub acest aspect neavand nici un fel de importanţă împrejurarea că societatea în fruntea căreia se aflau era de o importanță vitală pentru oamenii din zona respectivă și că prin acțiunile lor exista riscul ca UCM Reșița să ajungă în faliment. Ca atare, în opinia instanţei, referitor la persoana celor doi inculpaţi, lăsarea acestora în libertate prezintă un pericol pentru ordinea publică (….). Comportamentul inculpaților, raportat la valoarea prejudiciului, precum și la importanța UCM Reșița pentru județul Caraș-Severin și pentru întreaga economie națională, este de natură să șocheze opinia publică”.
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1492 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009459 (s)