News Flash:

Iorga si Tulus contesta la CSM revocarea de la DNA

14 Septembrie 2017
1001 Vizualizari | 0 Comentarii
dna3
Procurorii Mihaiela Iorga si Doru Tulus au constestat, joi, decizia de revocare din DNA, Iorga sustinand in plenul CSM ca este vorba despre abuzuri, independenta procurorilor fiind o formalitate daca un procuror poate fi revocat doar prin vointa procurorului sef.
"Daca acceptam ca un procuror poate fi revocat din DNA doar prin vointa doamnei procuror sef insemna sa acceptam ca independenta procurorilor e doar o formalitate. Niciun procuror care sta cu sabia revocarii deasupra capului nu va avea curajul sa instrumenteze un dosar cu corectitudine si impartialitate. Din acest moment va proceda asa cum simte ca isi doreste procuroul sef care are aceasta posibilitate sa-l revoce fara sa-i dea posibilitatea sa se apere", a spus Mihaiela Iorga in plenul CSM.
Iorga sustine ca dupa doua luni de la demitere nu a obtinut niciun document dintre cele pe care le-a solicitat la DNA in apararea sa, iar in Sectia pentru procurori nu i-a permis sa se apere inainte de a da avizul pentru revocare. Magistratul sustine ca dupa revocare nu i s-a mai permis accesul in sediul DNA si nici sa isi ia lucrurile personale.
"La nicio saptamana dupa procedura de inventariere a dosarelor ramase dupa ce am plecat eu se da un comunicat ca in fisetul meu au fost gasiti bani, au fost gasite bunuri. Nu am cum sa combat ceea ce in fiecare zi fabrica DNA. Si nu se opreste. Pentru ca daca actiunile doamnei procuror sef s-ar fi oprit, astazi n-as fi fost in fata dumneavoastra. Pericolul iminent este la independenta procurorilor", a spus procurorul in sedinta CSM.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007699 (s)