News Flash:

Cine il va judeca pe parintele Pomohaci

14 Septembrie 2017
1615 Vizualizari | 5 Comentarii
Parintele Pomohaci
Apelul lui Cristian Pomohaci va fi judecat cu deplina obiectivitate si impartialitate, afirma Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului intr-un comunicat postat, miercuri, pe site-ul Mitropoliei Ardealului. 


"Consistoriul Mitropolitan va judeca apelul domnului Cristian Dorin Pomohaci cu deplina obiectivitate si impartialitate, respectand prezumtia de nevinovatie a acestuia, precum si dreptul la aparare, in conditiile prevazute de Regulamentul Autoritatilor Canonice Disciplinare si ale Instantelor de Judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane", mentioneaza sursa citata. 


Precizarile survin lansarii, in mediul virtual, a unor apeluri ale sustinatorilor lui Pomohaci de a veni la Sibiu in numar cat mai mare in ziua desfasurarii sedintei de judecata a Consistoriului Mitropolitan, considerand ca prin aceasta vor influenta intr-un fel desfasurarea procesului. 


"Consistoriul Mitropolitan a inregistrat toate documentele de sustinere a apelantului primite pana in prezent. Pentru a elimina orice suspiciune privitoare la obiectivitatea procedurii de judecata, sedinta Consistoriului, care nu este publica, va fi inregistrata audio si video", se mai arata in comunicat. 


Termenul de judecata in cazul apelului promovat de Cristian Pomohaci, fost preot al parohiei Mosuni-Veta, judetul Mures, a fost fixat pentru data de 19 septembrie. 


"Avand in vedere principiul judecatii echitabile si al respectarii dreptului la aparare, Consistoriul a trimis astazi citatie persoanei invinuite, Cristian Dorin Pomohaci, a admis audierea martorilor propusi de acesta, oferindu-i-se posibilitatea ca, pe langa inscrisurile depuse la Consistoriul Mitropolitan, sa uzeze si de dreptul sau de a se apara in fata instantei bisericesti de judecata. Totodata, instanta i-a oferit posibilitatea apelantului de a-si alege un aparator bisericesc, dintre persoanele nominalizate in citatie, aparatori bisericesti atestati de catre Patriarhia Romana, conform art. 122 din Regulament", se arata intr-un comunicat al Arhiepiscopiei Sibiului transmis AGERPRES in urma cu o saptamana. 


Pana la data fixata pentru termenul de judecata, la instanta bisericeasca se vor putea depune si alte dovezi concrete in apararea sau in acuzarea apelantului. 


Consistoriul Mitropolitan precizeaza faptul ca prin aplicarea masurilor canonice nu se urmareste pedepsirea persoanei invinuite, care se poate intoarce prin pocainta, ci numai apararea institutiei Bisericii, a ordinii si a disciplinei canonice, a moralitatii si a sacralitatii vietii bisericesti. 


Orice pedeapsa canonica aplicata de o instanta bisericeasca se deosebeste de pedepsele instantelor civile si penale prin faptul ca nu interzice niciun drept civil, nu priveaza de libertate, cel pedepsit ramanand o persoana libera de a profesa orice activitate in cadrul societatii civile, se mentioneaza in comunicat. 


Tribunalul bisericesc de la Alba Iulia l-a caterisit pe Cristian Pomohaci in 28 iulie. 


Parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures, dosarul in care preotul Cristian Pomohaci este cercetat pentru racolare de minori in scopuri sexuale. 


Acesta a fost inregistrat in timp ce ii cerea favoruri sexuale unui minor, iar convorbirea a aparut in presa. 


Sursa: Agerpres

cristian pomohaci consistoriul mitropolitan mitropoliei ardealului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (5)

zithromax online purchase  | #51081
generic zithromax 500mg zithromax prices zithromax 250 mg dosage
cialis pills  | #51962
cialis online  | #52040
cialis generic  | #52112
Segree  | #52632
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006649 (s)